Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 12°C
Az Bulutlu
Mersin
12°C
Az Bulutlu
Pts 13°C
Sal 15°C
Çar 16°C
Per 17°C

Yapay zeka, IoT ve Sanayi 4.0’da ağ altyapısı güçlü olan kazanacak

Yapay zeka, IoT ve Sanayi 4.0’da ağ altyapısı güçlü olan kazanacak
REKLAM ALANI
20 Şubat 2024 12:49
60
A+
A-

Ağ teknolojileri ticaretin, alışverişin, eğitimin, kamu hizmetlerinin ve sağlığın dijital hayata kayması ile birlikte eskiye oranla çok daha önemli bir konuma yükseldi. Sadece geçen yıl dünya genelinde 2 milyondan fazla e-ticaret sitesi 7 trilyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Covid öncesi 300 milyon olan çevrimiçi eğitim alan kişi sayısı şu anda 1.3 milyardan fazla. Dünya nüfusunun yüzde 66.2’sini oluşturan 5.35 milyar kişi internet kullanıcısı durumunda. Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, X Platormu (Twitter) gibi sosyal ağlardaki toplam kullanıcı kimliği sayısı da 5.04 milyara ulaştı. Dünya nüfusunun neredeyse üçte ikisi sosyal medya platformlarını aktif kullanıyor. İnternette geçirilen zaman ise günde 7 saat, Türkiye’de ise 8 saatin üzerine çıkmış durumda. Kısacası artık internetsiz ve online olmadan bir yaşam düşünülemiyor. Bir başka deyişle bir ülkenin ve şirketin ne kadar güçlü olduğu kriterlerinin arasında ağ teknolojileri de girmiş durumda.

5G yükseliyor, yapay zekâ atakta

ARA REKLAM ALANI

Aynı zamanda dünyanın yaşadığı hızlı değişimde ağ teknolojilerinin de payı büyük. Bugün 5G teknolojisi hızla yaygınlaşırken yüksek hızlar, daha düşük gecikme süresi ve daha fazla bağlantı kapasitesi oluşuyor. Halihazırda 5G’yi kullanan 800 milyon cihaz olduğu hesaplanırken, yıl içinde bu teknolojinin daha geniş bir coğrafi alana yayılması ve 1 milyar cihazda kullanılması bekleniyor. Öte yandan sadece geçen yıl geliştirilmesi ve istihdamı için 100 milyar dolar harcanan yapay zekâ günümüzde 1 milyardan fazla kullanıcı tarafından araştırma, hesaplama, proje geliştirmede kullanılıyor. Kesintisiz ve kaliteli bir internet altyapısına ihtiyaç duyan yapay zekâ WiFi 6, 5G ve bulut tabanlı ağlar sayesinde daha hızlı, daha güvenli ve daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak çözümler sunuyor. 

Üretim bilgisayarların kontrolünde

Endüstri 4.0’a geçilerek sıfır hata ile yüksek kaliteli üretim yapan sanayi kuruluşları için nesnelerin interneti IoT büyük bir hızla sanayi için vazgeçilmeze dönüşüyor. İnternet kullanımına bağlı her gün oluşan 2.5 milyar GB veriyi saklayacak bulut ağları ile veri merkezleri ve günde gerçekleşen binlerce siber saldırı ile mücadele için de yine ağ teknolojisi ön planda bulunuyor. Henüz geliştirilme aşamasında olmasına karşın 2030’da tam kapasite çalıştığında dünyayı köklü şekilde değiştirecek 6G teknolojisi ve yüksek hızlar ile daha düşük gecikme süresi sunan yeni bir Wi-Fi standardı olan Wi-Fi 7, son günlerde Apple Vision Pro ile gündemde olan sanal gerçeklik AR ve VR de hesaba katıldığında ağ teknolojilerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Eğitim ve sağlık ordusu internet istiyor

Türkiye ilk, orta, lise ve lisans alanında toplam 21 milyon öğrenci, 2 milyonu aşkın öğretmen ve öğretim görevlisi ile dev bir eğitim nüfusuna sahipken, öte yandan 56.7 milyon turist sayısı ile de tam bir turizm ülkesi. Binlerce okula ve üniversite kampüsüne ev sahipliği yapan Türkiye aynı zamanda 13 bini aşkın otel, bine yakın tatil köyüne sahip. Yine Türkiye’de on binlerce turistik lokanta ve eğlence mekanı bulunuyor. Aynı zamanda sağlık turizmi alanında da 2.3 milyar dolar gelir elde eden Türkiye’nin başta eğitim, turizm ve sağlık mekanlarında dünya standartlarında bir ağ altyapısına sahip olması gerekiyor. Bu amaçla çalışan Zyxel Networks Türkiye, ağ teknolojileri açısından bulut bilişim, siber güvenlik,  Wi-Fi 6E,  Wi-Fi 7 ve Multi-Gigabit Switch teknolojileri konusunda ürün ve hizmetleriyle müşterilerinin yanında oluyor. 

Hızlı, verimli, etkili ağ altyapısı Zyxel Networks’te

Tüm bu hizmetler ve çözümler için ağ teknolojilerinin sağlam, kaliteli ve son teknoloji olması; tüketiciler tarafından verimli, uzun ömürlü ve her türlü satış sonrası hizmeti çok hızlı şekilde alabilecekleri şekilde kullanılması gerekiyor. Dünyanın önde gelen ağ çözümleri şirketlerinden Zyxel Networks Türkiye, bu noktada kullanıcı dostu çözümleriyle her zaman bir adım önde bulunuyor. 

2024’te yeni ürün ve çözümler ülkemizin hizmetinde

Türkiye’ye 2023 yılında dünyada da büyük ses getiren Cloud Networking, Switch, Wireless ve Security ürün ve çözümleri getirdiklerini belirten Zyxel Networks Türkiye Ülke Müdürü Ömer Faruk Erünsal, “Yapay zeka başta olmak üzere Endüstri 4.0, 5G, bulut ve siber güvenlik ile IoT alanlarında kaliteli bir ağ teknolojisi kullanmak kurumlara ve markalara daima avantaj kazandırıyor. İnternetin hayatımızda bu denli fazla yer işgal ettiği günlerde ağ yatırımını güçlü ürünlere sahip, aynı zamanda satış sonrası hizmetleri de tıpkı pazarlama dönemi gibi ciddiye alan markalara yapmak her zaman artı değer olarak yatırımcı hanesine yazılıyor. 2024’te de geçmiş yıllarda olduğu gibi en son ağ çözümü teknolojilerini ülkemizin hizmetine sunarak sağlık, turizm, eğitim gibi birçok alanda fark yaratan ve büyüyen bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.