Dolar 38,0041
Euro 41,3043
Altın 3.706,47
BİST 9.219,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 15°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
15°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Von der Leyen’in desteklediği AB grubu Ruanda tarzı göç reformları planlıyor

Von der Leyen’in desteklediği AB grubu Ruanda tarzı göç reformları planlıyor
6 Mart 2024 09:20
64
A+
A-

Merkez sağ Avrupa Halk Partisi, aşırı sağın yükselişini engellemek için AB üyesi olmayan ülkelerle sınır dışı etme anlaşmaları yapmak istediğini söyledi.

Brüksel'deki Avrupa Komisyonu başkanlığında Ursula von der Leyen'i ikinci dönem için destekleyen bir grup siyasi parti, aşırı sağın yükselişini engellemek için İngiltere'nin Ruanda politikasına benzer şekilde daha fazla göç reformu yapılması yönünde çağrıda bulunmayı planlıyor.

Merkez sağ ve muhafazakar partilerin şemsiye grubu olan Avrupa Halk Partisi (EPP), Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesindeki manifestosunun son taslağında, düzensiz göçmenlerin iltica işlemleri için “güvenli” üçüncü ülkelere sınır dışı edilebilmesini amaçlayan, AB üyesi olmayan ülkelerle bir dizi anlaşma yapmak istediğini söyledi.

Avrupa iltica yasasında köklü bir değişiklik yapılmasını savunan taslak, EPP'nin Çarşamba günü Bükreş'teki yıllık kongresinde tartışılacak.

Hibya Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.