Dolar 37,9894
Euro 41,2674
Altın 3.709,38
BİST 9.810,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 15°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
15°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Ülke genelinde şehitler adına 25 kütüphane kurdu, 5’i yolda

Ülke genelinde şehitler adına 25 kütüphane kurdu, 5’i yolda
19 Şubat 2025 11:00
25
A+
A-

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yerel bir gazetenin sahibi olan ve Türkiye genelinde şehitler adına açtığı kütüphanelerle tanınan Gazeteci-Yazar Mustafa Eranıl, yeni projeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

KOCAELİ (İGFA) –  Bugüne kadar ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde 25 şehit adına kütüphane kurarak şehitlerimizin adını yaşatan gazeteci yazar Mustafa Eranıl, şimdi de Yozgat, Muş, Trabzon ve Kocaeli’nde beş yeni şehit kütüphanesi açmak için hazırlıklarına devam ediyor.

Bu anlamlı projeye vatandaşlar da büyük destek veriyor. Şu ana kadar 315 bin kitap toplayarak kütüphaneler kuran Eranıl’a, kitap bağışları da aralıksız sürüyor.

Son olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde önemli görevlerde bulunmuş Emekli Komutan Güven Aslan, bu projeye katkı sağlamak amacıyla kendisine ait çok sayıda kitabı bağışladı. Yaptığı bağışlarla büyük takdir toplayan Aslan, şehitlerimizin adının yaşatıldığı bu projeye destek olmaktan gurur duyduğunu, gazeteci Eranıl’a şehitler adına kütüphaneler kurduğu için teşekkür ettiğini söyledi.

Kitap desteğinde bulunan herkese teşekkür eden Mustafa Eranıl, “Bugüne kadar 25 şehidimiz adına kütüphane açtım. Beş yeni projemiz için resmi izinler alındı ve kurulum çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki süreçte bu kütüphanelerin resmi açılışlarını gerçekleştireceğiz. Kitap desteğinde bulunan herkese gönülden teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.