Tarsus’ta Neler Oldu

TARSUS’TA ETEĞİ MOTORUN TEKERİNE
SIKIŞAN KADIN ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Tarsus’ta eşinin sürdüğü motorun arkasında yolculuk yaparken eteği motorun tekerine sıkışan kadın ölümden döndü.
Olay İsmetpaşa mahallesi eski Rasim Dokur Fabrikası baca mevkiinde Muhtarlık binası önünde meydana geldi. Eşinin 33 plakalı motorsikletinin arkasında yolculuk yapan Suriye uyruklu kadın, hareket halindeki motorsikletin arka tekerleri arasına eğinin sıkışması sonucu yere düştü. Ani düşme sonucunda başını asfalta vuran kadın bir süre baygınlık geçirdi. Olay yerine çağrılan 112 Ambulansındaki sağlıkçıların ilk müdahalesi ile kendine gelen genç kadın daha sonra Devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
TARSUS 1. STOA FELSEFE FESTİVALİ BAŞLIYOR.
Aratos dergisi ve Tarsus Kent Konseyi Dünya Felsefe Günü’nü ortaklaşa bir felsefe etkinlği ile kutlamaya hazırlanıyor.
İki yıl önce Aratos Felsefe Okulu dersi sonrası, sohbet sırasında Prof. Dr. Doğan Göçmen hocamızın önerisi üzerine Stoa Felsefe Festivali hayata geçiyor.
Edinilen bilgiye göre, bu yıl ilki yapılacak olan Stoa Felsefe Festivali Aratos Felsefe Dergisi Sanatevi’nin Tarsus Kent Konseyi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek.
Tarsus 1. Stoa Felsefe Festivali adıyla 20 Kasım 2021 Cumartesi günü Güner Baykal Konferans Salonunda yapılacak.
Tarsus’ta 18 yıldır yayınlanan Aratos Dergisinin Tarsus Kent Konseyi’ne önerisi ile birlikte yapacakları festivalde bir dizi etkinlik yer alıyor.
Yapılan açıklamada, festival etkinliği programında akademisyenlerin stoacılık üzerinde sunum yapacakları felsefe oturumları, felsefe karikatürleri sergisi, felsefe belgeseli filmi gösteriminin yanı sıra bir de müzik dinletisi yer alacağı belirtildi.
Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok yaptığı açıklamada, “2012 yılında Aratos Kültür ve Sanat Evi ile birlikte “Aydınlığın Kenti Tarsus Fotoğraf Sergisi” yapmıştık. Tarsus, Anadolu’da ilk olarak 1902 yılında elektriğin üretildiği yerdi… Evet, Tarsus o tarihte elektrikle aydınlatmıştı sokaklarını ama asıl aydınlanma tarihin çeşitli dönemlerinde yetiştirdiği filozoflarla olmuştur ve aydınlanmanın ışığı bölge coğrafyasına Anadolu’dan; özelde Tarsus’tan yayılmıştı.
Milattan önceki tarihlerde Tarsus’ta felsefe stoa denilen mekanlarda halka açık olarak yapılıyordu. Zamanla bu şekilde toplanarak felsefe üzerine yapılan konuşma ve tartışmalar “stoacılık” akımını oluşturdu.
Bugün ise Tarsus’ta felsefe yeniden canlanıyor. Gazeteci, yazar Uğur Pişmanlık’ın uzun yıllara dayanan çabasıyla önce Aratos Kültür ve Sanat Evi’nde hayat bulan “Tarsus’ta Felsefe” bugün 1.Stoa Felsefe Festivali’nin yapılıyor olmasıyla yeni bir ivme kazanıyor ve milattan önce Tarsus’tan yayılan ışığı günümüze ulaştırıyor.
Tarsus Kent Konseyi olarak Tarsus’un tarihsel kimliğinin bir öznesi olan felsefenin bu festivalle ve gelecekte devamı niteliğinde yapılacak olan festivallerle Anadolu coğrafyasında ben de varım diyeceği bir etkinliğin paydaşı olmaktan dolayı mutluyuz; gururluyuz.
Felsefe hayatımızda yer alan tüm eylemleri sorgulamamızı, kendimiz ve başkaları hakkındaki düşüncelerimizi geliştirmemizi ve anlamamızı sağlar. Hani bizlere “felsefe yapma” derler ya; biz de “felsefe yap” diyerek konuya ilgi duyan ya da “neymiş bu felsefe” diyerek merak eden herkesi Tarsus 1.Stoa Felsefe Festivaline bekliyoruz. Haydi gelin hep birlikte “felsefe” yapalım” dedi.
Aratos dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık ise açıklamasında,
Tarsus’ta aydınlanma adına yapılacak felsefe festivali etkinlik önerisini kabul ettiği için Tarsus Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na teşekkür ettiklerini ifade ederek, “Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Tarsus 1. Stoa Felsefe Festivali, antik çağda stoa felsefesinin merkezlerinden biri olan Tarsus’a çok yakışacaktır. Antik çağda yaşamış Tarsuslu filozofların hepsi stoacı görüştendir. Antik çağda başlayan aydınlanmayı günümüze taşıyarak Tarsus’u felsefenin kenti yapma çabamıza Stoa Felsefe Festivali ile bir yenisini daha ekliyoruz” diye konuştu.
Açıklamada, Tarsus 1. Stoa Felsefe Festivali’nin herkese açık, ücretsiz olduğu, sanat ve felsefeye ilgi duyanların davetli olduğu belirtildi.
TARSUS 1. STOA FELSEFE FESTİVALİ PROGRAM
Felsefe Oturumu/Konuşmacılar
Prof. Dr. Zehragül Aşkın (Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı) Oturum Yöneticisi
“Stoacılıkta İnsan Kavrayışı ve Özgürlük Anlayışı”
Prof. Dr. Doğan Göçmen (Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü)
“Akıllı Topluma Geçişte Stoacılık”
Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu (Felsefeci)
“Stoa Felsefesinde Tikellik Anlayışı ve Güncel Siyaset Felsefesine İlişkin Düşündürdükleri”
Dr. Remzi Onur Kükürt
Belgesel Film Gösterimi
“Kölelikten Filozofluğa Epiktetos”
Felsefe Karikatürleri Sergisi
“Düşünüyorum Öyleyse Vurun”
Müzik Dinletisi
“Gözlerim Denizde” Pian Birel
BORSA ÜYE ZİYARETLERİ;
“BEN DERSEK HİÇ, BİZ DERSEK GÜÇ OLURUZ”
Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, Batu Agro Gıda İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi – Kubilay Hıdıroğlu’na ziyaretlerinde, gündeme dair konular ile Borsanın faaliyetleri üzerinde görüş alışverişinde bulundular.
Kubilay Hıdıroğlu , gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek,”İnsan sağlığını tehdit eden birçok ürünün kullanıldığı günümüz dünyasında, halkımızın,sağlıklı,doğal,katkısız ve saf ürünler tüketmeyi hak ettiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz.” Dedi
Her sektörde acımasızca bir rekabetin mevcut olduğunu dile getiren Kubilay Hıdıroğlu, “Bu rekabet ortamı, Ülkemiz çıkarlarına, yerel işletmelere, devamında sektörü besleyen gruplara zarar veriyor. Pes etmemek gerekiyor. Firma olarak büyümeye devam ediyoruz. Yeni hedef ve fikirlerimiz var. Odamızda Borsamızda hedeflerimizde bizlere yardımcı oluyor.
Ben dersek HİÇ, Biz dersek GÜÇ oluruz, diyen Kubilay Hıdıroğlu, “Piyasada var olmak için piyasa koşullarına uymak ve bu rekabete ayak uydurmak için “BİZ” olmalıyız.” mesajını verdi.
“Zahmetsiz rahmet olmuyor” diyen Başkan Yardımcısı Ali Seçer,” Yıllardır sektörün içinde edindiğiniz tecrübe ve bilgiyi paylaşarak hem sektöre hem üreticiye zorluklarla birlikte nelerin başarılabileceğini gösteriyorsunuz. Borsamız ve şahsım adına pandemi dönemindeki yatırımlarınızla ekonomiye olan katkınızı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.” Dedi.
ÇEK VALİ TARSUS’TA
Çek Cumhuriyeti Güney Moravia Bölge Valisi Jan Grolich, Tarsus TSO’yu ziyaret etti
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Çek Cumhuriyeti Güney Moravia Bölge Valisi Jan Grolich ve beraberindeki heyeti konuk etti.
Ziyarete, Çek Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Pavel Danek, Çek Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ufuk Bozkaya ve beraberindeki heyet ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim katıldı. Başkan Koçak, heyeti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Tarsus ekonomisi, yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
Vali Grolich de Tarsus’ta bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, Çek Cumhuriyeti olarak özellikle inovasyon ve teknoloji odaklı çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Ziyarette işbirliği ve yapılacak ortak çalışmalar hakkında istişare yapıldı.
ORMAN ŞEFİ KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ
Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Gülek orman şefliğinde görevli Orman muhafaza memuru kalp krizinden öldü. 51yaşındaki Alpaslan Özkan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Olay üzüntü yarattı.
TSO PERSONELİNİN BASASI VEFAT ETTİ
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası personelinden Yüksel Oktay ile Fatma Özgür ve Halil Oktay ‘ın babaları TSO eski personelinden Mehmet Oktay vefat etti.
Rabbim mekanını cennet eylesin. Geride kalan sevenlerine sabırlar versin.
TARSUS BELEDİYESİNDEN KÖYLÜLERE SÜT YEMİ DESTEĞİ
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğanın üreticiye destek olmak amacı ile yürütmüş olduğu proje
kapsamında köylerde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine yem desteği sağlıyor.
Tarsus Belediyesi küçük üreticinin desteklenmesi, kırsal kesimdeki nüfusun kalkındırılması ve kırsal
kesimde yaşamanın özendirilmesine yönelik projelerini sürdürüyor.
Tarsus Belediyesi bu süreçte veterinerlik hizmetleri desteğinin yanı sıra süt hayvanları için yem
desteği de sağlıyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğünün kontrolünde yapılan çalışmalar kapsamında ekipler köyleri dolaşıyor
ve hayvan varlığı sisteme kayıtlı olan üreticilere yemleri teslim ediyor.
Ekipler, Yalamık, Beylice, Keşbükü, Çakırlı, Pirömerli, Böğrüeğri, Avadan, Kargılı, Özbek, Tekeliören,
Kaklıltaşı, Bahçe ve Kadelli mahallerinde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine yem
desteği sağladı.Böylece üretici hem yem masrafından kurtuluyor hem de kaynağından ve güvenirliliğinden emin olduğu yem ürünleriyle hayvanlarını besleme olanağı buluyor.
Bu çalışmaların yanı sıra Tarsus Belediyesi, Küçük üreticilerin desteklenmesi ve şehirlerde yaşayan
vatandaşların sağlıklı, güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla yürütülen süt projesi belediyenin imza attığı
onlarca projeden biri.
Süt projesi kapsamında köylerde süt üreticilerinden alınan sütler Halk Marketlerde piyasanın altında
satışa sunulurken, Tarsus Belediyesi nin hayvan üreticilerine yönelik yem desteği devam edeceği bildirildi. Yapılan yem desteğinden memnun olan üreticilerden Reşit Çöp “ Çok teşekkür ederiz vallahi böyle şeyler gerçekleştirdikleri için. Köylülerle iç içe oldukları için. Çok memnunuz vallahi köylüler olarak. Öncesi mümkün değil. Bizim yem alma şansımız sıfır. Hele bugünden sonra. Salı günü yüz altmış beşe aldım. Şimdi olmuş iki yüz lira. Mümkün değil almamız. Üretim zaten hiç yok sıfır. Bir ilki
gerçekleştirdiniz. Ben kırk yıldır bu işi yapıyorum. Yani bir ilk. Çok sağ olun var olun”dedi.
Üretici Ersin Savcı ise”Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’ın yem desteği için kendilerine çok
teşekkür ediyorum. Bütün emeği geçen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Belediyemiz sağ olsunlar.
Bizim gibi küçük üreticileri destekliyor. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.16.11 21
’12. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI’ 15-18 KASIM 2021
TARİHLERİ ARASINDA HEM YÜZ YÜZE HEM DE
DİJİTAL PLATFORMDA YAPILACAK
Alzheimer hastalığı hakkında toplumun ve hekimlerin farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla Mersin Alzheimer Derneği’nin düzenlediği ‘Alzheimer Eğitim Kampı’nın 12.si hem yüz yüze, hem de dijital platformda yapılacak.
4 gün sürecek olan ’12. Alzheimer Eğitim Kampı’nın 15-16 Kasım tarihlerinde 13.00-16.30 saatleri arasında hastalar, hasta yakınları ve bakım verenlerine Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nde ücretsiz gerçekleşecek olan etkinliklerde hastalar, gençlerin rehberliğinde çeşitli etkinliklerle zaman geçirirken hasta yakınları ve bakım verenleri de alanındaki lider isimlerden kapsamlı bir eğitim alacaklar.
- Alzheimer Eğitim Kampı’nın 17-18 Kasım tarihlerinde 13.00-16.30 saatleri arasında pandemi döneminde yalnızlaşan, destek mekanizmaları azalan ve dolayısıyla bakım yükü altında yaşam mücadelesi veren hasta yakınları kadar, demans endişesi taşıyan sağlıklı bireyleri de hedefleyen ‘Hasta Yakını Eğitimleri’ isteyen herkese açık olarak dijital ortamda yapılacak. Mersin Alzheimer Derneği’ne en çok sorulan soru ve önerilere göre oluşturulan ‘Hasta Yakını Eğitimleri’nde katılımcılar bir yandan Demans-Alzheimer’a ait güncel bilgileri en ehil kişilerden öğrenirken, diğer taraftan da ruhlarında açılan yaralara bir nebze de olsa derman olacak sunumlarla rahatlayacaklar.
’12. Alzheimer Eğitim Kampı’ ile ilgili bilgilendirme yapan Mersin Alzheimer Derneği Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge; “Bu yıl kampımıza ulusal bazda geniş bir katılımın sağlanması ve erişilebilir olmasında teknik destek çözüm ortağımız Ethiccon Organizasyon Firması da katkı sunuyor. Onlarla birlikte tüm konuşmacılarımıza ve sürpriz sanatçılarımıza değerli katkıları için ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Hastası olsun olmasın herkesi ’12. Alzheimer Eğitim Kampı’ kapsamında düzenlenen programlara ve etkinliklere davet ediyorum. Her yıl hepimizi bir araya getirip kaynaşma fırsatı veren kampımız, bu yıl hem yüz yüze, hem de dijital platformda yapılması, çok geniş coğrafyalara ulaşabilir olmamız bizleri son derece mutlu etti. Dilerim yüz yüze olarak yaptığımız canlı ve sanal ortamlarda gerçekleştirdiğimiz, hepimizi buluşturan bu eğitim şöleni sizleri de mutlu eder. Bu vesile ile pandemi döneminde kaybettiğimiz tüm insanları, özellikle de sağlık ve bakım çalışanlarını rahmetle anıyor, hali hazırda hasta olanlara da acil şifalar diliyorum. Pandemisiz sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi
’12. Alzheimer Eğitim Kampı’na katılmak isteyenler ayrıntılı bilgiyi 05385166999 iletişim numarasından alabilir.
Emine KUREN
-7 TON LİMON VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ DAĞITILDI
Tarsus Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla çiftçilerden aldığı ürünleri
dağıtmaya devam ediyor.
Tarsus Belediyesi ve hayırsever iş adamları işbirliğiyle organize edilen çalışmada ihtiyaç sahibi
vatandaşlara Halk Marketler üzerinden 7 ton limon ücretsiz dağıtıldı.
Her fırsatta ihtiyaç sahibi vatandaşları düşündüklerini ve o yönde çalışmalar yaptıklarını ifade eden
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;“ Bizler ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa
yapmaya hazırız. Görevi devraldığımız günden bugüne her fırsatta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için
çalışmalar yaptık. Bu kapsamda başlattığımız çalışmalarda bağışta bulunmak isteyen hayırsever iş
adamlarına ulaşarak onlardan aldığımız desteği kendi personellerimizle çalışarak halk marketlerimiz
üzerinden vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bugün bir hayırsever çiftçimizden aldığımız 7 ton limonun
tamamını vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Daha önce de defalarca farklı ürünleri de dağıttık.
Belediyemize ait atıl durumdaki arazilerimizi değerlendirip ekimini ve hasadını yaparak oradan elde
ettiğimiz ürünleri de aynı şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde dağıttık. Bizler
paylaşımcı ve sosyal belediyecilik anlayışımızla şehrin her köşesindeki insanımıza destek olmaya ve
onlara hizmet götürmeye devam ediyoruz. Bizler tabi ki belediyemizin bütçesi ve gücü dahilinde
yardımları yapıyoruz. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak isteyen hayırsever çiftçimizi, iş
adamlarımızı da destek olmaya davet ediyoruz” dedi.
Bugüne kadar belediyeden farklı farklı ürünleri ve yardımları alan vatandaşlar Tarsus Belediye Başkanı
Dr. Haluk Bozdoğan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.
TARSUSLU HAYIRSEVERLERİN DİKKATİNE
Mehmet ve Murat Meyhanlı kardeşlerin yaşanmayacak evlerine mahalle halkı tarafından el atıldı . İçi yapıldı ancak çatıdaki delikler nedeniyle yarin yagmurlar yağınca ev göle dönecek .
Yardımcı olmak isteyen Sehitisak Mahallesi 3343 sokakta aileye ulaşabilir.
TARSUS YENİ YATIRIMLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan bölgemizde 2 adet fabrikası bulunan büyük sanayi kuruluşu Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde bin dönümlük yer alarak, bin kişiye istihdam sağlayacak.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tesis yatırımı için arsa tahsis sözleşmesinin önümüzdeki günlerde törenle imzalanacağını söyledi..
Yapılacak olan tesiste en üst düzeyde teknoloji kullanılacağı belirtilirlen Tarsus’un bu büyük yatırımla tekrar sanayi ile tanışacağı ifade edildi.
Yıllardır sanayii anlamında Berdan ve Çukurova’nın kapanmasın ardından büyük bir durgunluk yaşayan Tarsus bu fabrikanın hizmete girmesiyle üzerindeki ölü toprağı da bir nebze olsun kalkmış olacak.
Öte yandan Eski Ankara Karayolu üzerinde 5 bin 200 dekar olarak planlanan ve tüm sektörlere açık olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor.Bazı fabrikaların yapımına başlandığı belritildi.
TARSUSLU BİZİM ÇOCUKLARA GÜVENELİM…
Şanlıurfa Spor galibiyetinde emeği geçen sihirbaz teknik ekibimizi ve aslan yürekli oyuncu kardeşlerimizi kutluyorum… 10 haftada 9 puan toplayan, 3 teknik direktör değiştiren, Kulüp başkan ve yönetiminin istifa ettiği Tarsus idmanyurdu’muzdaki birçok soruna rağmen takımın başına getirilen Tarsuslu Birol Erol ve arkadaşları 10 haftada 9 puan alan takımımıza 3 haftada 9 puan kazandırdılar… Tabiki bu bir ekip işi… Bu ekip birbirine güvenir ve inanırsa başarı gelir… Oyuncularımız teknik ekibe, teknik ekibimizde oyunculara güvendiği ve inandığı için 3 haftada 9 puan toplamıştır… 10 haftada 9 puan toplayanda bu oyuncularımız, Birol Erol ve ekibiyle birlikte 3 haftada 9 puan toplayanda yine bu oyuncularımızdır… İnanç ve güven sevgi ve saygı başarıyı getirmiştir. Bu başarıda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum.
ANIT MUHTAR ADAYI NURİ ÇIPLAK’IN TORUNU VEFAT ETTİ
Tarsus Belediyesi Personellerinden Nurettin Çıplak ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halka İlişkiler Tarsus Şube Müdürlüğü Personelimiz Gizem Çıplak ‘ın Evlatları, Tarsus Devlet Hastanesi Personeli Arkadaşımız Yücel Ulusoy ve Anıt mahallesi eski muhtar adayı Nuri Çıplak ‘ın Torunları Elif Lina Yavrumuz Vefat Etmiştir. Sabiyye Kızımıza Cenab-ı Allah’tan Rahmet Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine Sabır ve Başsağlığı Diliyoruz.
TARSUSTA ÇİM TOHUMU DESTEĞİ
Tarsus ta yem bitkisi üreticilerine çim tohumu desteği sağlandı. Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Süt Üreticileri Birliği işbirliğinde ilçede atıl halde ve nadasa bırakılan arazilerin uygun ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması, kaliteli kaba yem üretiminin artırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Hayvancılığa nefes” projesi yürütüldü.Proje kapsamında 18 mahallede 30 üreticiye toplamda 300 dekar alanda ekimi yapması için 1800 kilogram İtalyan çimi bitkisi tohumu teslim edildi.Çim tohumu dağıtılan üreticilerden Oğuzcan Uluğ’un tarlasında ilk tohumlar toprakla buluştu.Programa Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar ile proje kapsamında desteklenen üreticiler katıldı.