Tarsus’ta Neler Oldu

‘’TARSUS MÜZESİ SÖYLEŞİLERİ’ İLGİ GÖRDÜ
Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘’Tarsus Müzesi Söyleşileri’ ’etkinliğinde tarih ve sanatseverler bir araya geldi.
Tarsus Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu, protokol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaymakam Otcu ve Tarsus TSO Başkanı Koçak’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper ‘’Bir Müzenin Hikayesi; Yeni Tarsus Müzesi’’ ve Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan ‘’Tarsus Hinterlandı Buluntuları Işığında Antik Tarsus Hakkında Yeni Bilgiler’’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Etkinlik, sunumların ardından ‘’Kurşun Mühürler Işığında Tarsus’ta Ticaret’’ Sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
ÖMER KURNAZ: AÇIKLANAN ENFLASYON
RAKAMLARI GERÇEKÇİ DEĞİL
Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreter ve Tarsus Şube Başkanı, ekim ayı enflasyon rakamları hakkında açıklamalarda bulundu.
Ömer Kurnaz ekim ayı için açıklanan aylık %2,39 ve yıllık %19,89 enflasyon rakamlarının güven vermediğini belirtti. Kurnaz yapmış olduğu açıklamada şöyle devam etti; “TÜİK, açıklamış olduğu ekim ayı enflasyon oranlarıyla ihtiyaç duyulan güveni yine sağlayamadı. Sağlanamayan bu güven ortamı, başta emekliler olmak üzere toplumun her kesiminin üzerine büyük bir yük olarak yüklenmektedir. Ortaya çıkan bu durumla birlikte düşürülen faizler ve dövizin sert tepkisi başta mutfak olmak üzere, ulaşım, sağlık, giyim, ısınma kalemlerinde de ciddi artışların yaşanmasına yol açmaktadır.
Son günlerde elektrik, doğalgaz ve yakıtlara gelen zamlardan sonra, enflasyon oranlarının önümüzdeki aylarda artışına devam edeceği açıkça görülebilmektedir. Kış aylarının çetin geçeceği bu dönemde, emeklilerimiz için çeşitli adımların atılması kaçınılmaz olmuştur.
Türkiye Emekliler Derneği olarak, yüzdeli artışlar nedeniyle enflasyona yenik düşen emekli maaşlarının, daha adil bir düzeye getirilmesi amacıyla;
• SEYYANEN zamların yapılmasını,
• Yakacak yardımlarının yapılması,
• Emekli gıda destek paketinin hayata geçirilmesi,
gibi çeşitli destek uygulamalarının emeklilerimiz için hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.
“YAŞAM TANEM- TARSUS SARIULAK ZEYTİNİ “ PROJESİ TANITILDI
Tarsus Dedeler Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında “YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini “ projesi tanıtıldı
Evrensel kültür değerleri ve yöreye özgü tarımsal ürünlerin tanıtılması kapsamında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje yarışmasında kabul edilen “YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini “ projesi Dedeler Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında tanıtıldı.
“YAŞAM TANEM- Tarsus Sarıulak Zeytini “ Projesi ile beklenen hedef, Tarsus Ticaret Borsası tarafından coğrafi işareti alınan coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini’nin ve coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytinyağının, bölge halkı, üreticilerimiz ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile öğrencilerimiz tarafından daha iyi tanınması ve bu değerli mirasın gelecek kuşaklara aktarılması, ekim alanlarının genişletilmesi, ve nihayetinde hak ettiği ekonomik değere ulaşmasıydı.
Projeye emek veren projenin kazanılmasına katkı sağlayan,fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğrenci, öğretmen, okul idaresi teşekkür ederiz.
HADİYE KURADACI BİLİM VE SANAT
MERKEZİ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI’ AÇILDI.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Hadiye KURADACI Bilim ve Sanat Merkezi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katıldı.
Fuarda stantları tek tek gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi alan Kaymakam OTCU, pandemi sürecinde kurulum ve tefrişi tamamlanan müzik ve teknik sınıfların da açılışını yaptı.
MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN MEHMET ASLAN, TARSUS’TA
Geçen ay atanan Mersin İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet ASLAN, Tarsus’ta ziyaretlerde bulundu.
Mersin İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet ASLAN, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ve belediye başkanı Haluk Bozdoğan ile bazı protokol mensuplarını ziyaret etti.
BÜYÜKŞEHİR, YAYLALIK MAHALLENİN YOLLARINI GÜZELLEŞTİRİYOR
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus ilçesinin Gülek Mahallesi’nde 1700 metrelik yolda çift kat sathi asfalt kaplama işlemi gerçekleştirdi. Ekipler, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gören Gülek’in çarşı merkezinden geçen Atatürk Caddesi üzerinde 10 bin metrekarelik alanda yıpranan kilitli parke taşlarını da yeniliyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğündeki Büyükşehir ekipleri, merkez mahallelerde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarının yanı sıra kırsal mahallelerde de sorun oluşturan noktalarda yol iyileştirme ve düzenleme işlemlerini sürdürüyor. Ekipler, Tarsus ilçesinde eski Ankara karayolu üzerinde bulunan Gülek Mahallesi’nde bazı noktalarda yol yenileme işlemi gerçekleştirdi.
TARSUS MÜZESİ ETKİNLİĞİ 5 KASIM’DA
Tarsus Müzesi nde bugün “Atamızın Sevdiği Şarkılar” konseri var.
Bu konsere tüm halkımız davetli olup giriş ücretsizdir.
?️ 05 Kasım 2021 (Cuma)
? 19.00
? Tarsus Müzesi
CHP TARSUSTA ÇİFTÇİLERLE BULUŞMALARA DEVAM EDİYOR
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe örgütü tarafından ovada yer alan Mahmutağa
Mahallesinde “Mutlu Yarınlar İçin Mutlu Çocuklar” programı gerçekleştirildi. CHP Parti Okulu eğitim projesi kapsamında düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Müzikli etkinlikte çocuklar doyasıya eğlenirken, palyaço gösterisi ve çeşitli armağanları alan çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadılar.
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi-İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, ilçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve partili yöneticilerin katıldığı etkinliğe mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun tüm kesimlerine dokunuyor, elbirliği yapıyoruz. İlçe örgütü olarak Mahmutağa Mahallesinde bu etkinliği düzenlemekten ayrıca mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer. Etkinliğimizin güzel bir şekilde geçmesi de bizler açısından ayrıca çok güzel. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞKAN VARAL, ÇİÇEKLİ’DE ÜRETİCİLERLE BULUŞTU
CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, son dönemde karşılanamaz düzeylere kadar çıkan girdi maliyetleri nedeniyle oldukça zor günler yaşayan çiftçilerle bir araya gelmeye devam ediyor.
Tarsus’a bağlı Çiçekli Mahallesinde üreticilerle buluşan Başkan Varal, sıkıntıları dinledi.
Çiçekli Mahallesi muhtarı Sadık Kenarlı’nın da bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Başkan Ozan Varal, “Bugün burada ‘mahsulünü hak ettiği şekilde satabilen, borçlarını ödemiş ve yeni dönem ekeceği ürününün hazırlıklarını gönül rahatlığıyla yapabilen’ çiftçilerle buluşmak isterdik. Fakat siz değerli çiftçilerimizin gönlümüzden geçen güzel dileklerden çok uzakta olduğunu görüyoruz” dedi.
Her geçen gün artan maliyetler nedeniyle borç batağına saplanan çiftçinin, üretimden hızla
uzaklaşmasının ülke açısından önümüzdeki dönemde felakete yol açabileceğine dikkati çeken CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, siz değerli çiftçilerimizin her zaman yanında olmayı ve emeğinizi savunmayı sürdüreceğiz. Yaşanan bu sıkıntıların tek çözümünün sandık olduğunu biliyoruz; bununda en kısa sürede olacağına inancımız tamdır” diye konuştu.
TARSUS İDMANYURDU ÇIKMAZA GİRDİ.
Cumhuriyet ile yaşıt TİY tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor.
Şampiyonluk parolası ile yola çıkan Akdeniz’in Sarı Lacivertli ekibinde sular durulmuyor.
Sezon başında Ergün Penbe’nin görevden alınmasıyla yerine getirilen Hüseyin Kalpar bu görevi 5 hafta sürdürmüş ve yollarını Tarsus İdmanyurdu ile ayırmıştı.
Kalpar’dan boşalan teknik patronluğa bir hafta once getirilen Gürses Kılınç’ta dün istifa etti.
TİY OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI.
Suların durulmadığı Tarsus İdmanyurdu’nda olağanüstü kongre kararı alındı.
7 Aralık 2021 günü olağanüstü kongreye gidecek olan 98 yıllık TİY, ilk kongrede çoğunluk sağlanamaması durumunda
ikinci toplantıyı 14 Aralık tarihinde yapacak.
İş adamı Şahin Kırbıyık’ın aday olup olmayacağı ise belli degil.
KURŞUN MÜHÜRLER IŞIĞINDA TARSUS’TA TİCARET’’ SERGİSİ AÇILDI
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile “Kurşun Mühürler Işığında Tarsus’ta Ticaret’’ Sergisi açıldı. Bu ilginç sergi Tarsus Müzesi’nde sanat severlerle buluştu.
Sergilenen eserlerle ziyaretçilerinin ilgisini çeken sergi, 2 Aralık 2021 tarihine kadar açık kalacak.