Dolar 47,0287
Euro 53,5357
Altın 6.048,85
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
31°C
Parçalı Bulutlu
Sal 32°C
Çar 31°C
Per 32°C
Cum 31°C

TANAP 8 yaşında… Türkiye’ye 39,3 milyar metreküp doğal gaz taşıdı

TANAP 8 yaşında… Türkiye’ye 39,3 milyar metreküp doğal gaz taşıdı
12 Haziran 2026 16:35
31
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ve Azerbaycan iş birliğiyle hayata geçirilen TANAP’ın 8. yılını kutlayarak, projeyle bugüne kadar Türkiye’ye 39,3 milyar metreküp doğal gaz taşındığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Azerbaycan iş birliğiyle hayata geçirilen Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) 8. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Bayraktar, “Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin sembolü” olarak nitelendirdiği TANAP’ın Güney Gaz Koridoru’nun belkemiğini oluşturduğunu belirtti. Projenin 2018 yılından bu yana Türkiye’ye 39,3 milyar metreküp, toplamda ise yaklaşık 99 milyar metreküp doğal gaz taşıdığını aktardı.

TANAP’ın yalnızca Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da enerji arz güvenliği açısından kritik bir rol üstlendiğini vurgulayan Bayraktar, projenin bölgesel enerji istikrarına önemli katkı sunduğunu ifade etti. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki “iki devlet, tek millet” anlayışıyla yürütülen bu stratejik iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini belirten Bakan Bayraktar, TANAP’ın ortak gelecek ve bölgesel istikrar açısından önemine dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.