Dolar 35,0170
Euro 36,7095
Altın 2.970,69
BİST 9.915,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 19°C
Az Bulutlu
Mersin
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 13°C

Stresle mücadelede 5 altın öneri

Stresle mücadelede 5 altın öneri
REKLAM ALANI
15 Kasım 2024 16:20
26
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SGM’de verilen “Bedenimizi Tanıma Stresle Başa Çıkma” seminerinde SAÜ Öğretim Görevlisi Neşe Canavar Ünal, Sakaryalılara stresle mücadele için önemli bilgiler aktardı.

ARA REKLAM ALANI

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, hayatın her alanında vatandaşlara faydalı bilgiler aktararak günümüz toplumunun önemli sorunlarına eğiliyor, vatandaşlara psikolojik ve teorik bilinç kazandırıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Sosyal Gelişim Merkezi’de (SGM) düzenlenen “Bedenimizi Tanıma ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” semineri oldu. SAÜ Öğretim Görevlisi Neşe Canavar Ünal, Sakaryalılara stres probleminin temellerini, başa çıkma ve korunma yöntemlerini anlatarak önemli bilgiler aktardı. 

STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ

Ünal, dikkat bağımlılığının uzun süreli stresin etkisi olduğunu, stres ortaya çıktığında adrenalin hormonuyla birlikte göz bebeklerinin büyüdüğünü, kulak zarının gerildiğini, nabzın arttığını ifade ederek, “Stresle başa çıkmak için yürüyün, olumlu düşünün, ilave şekerden uzak durun, sosyal destek alın ve hobileriniz olsun” vurgusu yaptı.  

STRES, ANKSİYETE VE PANİK ATAK 

Ünal şöyle dedi: “Stres korku duygusunu oluşturuyor. Korku da duyguyla birlikte adrenalin hormonunun salgılanmasına neden oluyor. Stres olduğumuzda göz bebeklerimiz büyür daha iyi görmek için. Kulak zarımız gerilir daha iyi duyabilmek için. Kalbimiz hızlı çarpmaya başlar. Kan yoğunluğumuz artar. Stresle başa çıkma diyoruz ya aklımızı by-pas edip otomatik pilot ile mücadele ediyoruz. Dikkat bağımlılığı yaşıyorsanız uzun süreli stresin etkisidir. Stres, anksiyete ve panik atak gibi rahatsızlıklar duygusal baz da yaşanan sorunlardır” 

Stresle başa çıkmanın birçok yöntemi olduğunu ifade eden Ünal, “Elbette stresle baş etmenin birçok yöntemi vardır. Bunlardan birisi yürümektir. Yürümek stresle başa çıkmanın en önemlisidir. İkincisi düşüncelerimizi olumlu tutmalıyız. Duygularımız düşüncelere bağlı. Onun için olumlu düşünmeye çalışalım. Üçüncüsü yeme ve içmelerimize dikkat etmeliyiz. Beslenmemizde ilave şekerlerden uzak durmalıyız. Doğal şekerler kullanalım. Bol bol su içelim. Dördüncüsü ise sosyal destektir. Hobileriniz olsun, hobiler bizi stresten uzak tutar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.