Dolar 34,1985
Euro 37,8133
Altın 2.917,11
BİST 9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Açık
Mersin
28°C
Açık
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 29°C

Petrol fiyatları karışık ekonomik sinyaller ve yatırımcı duyarlılığı ile düştü

Petrol fiyatları karışık ekonomik sinyaller ve yatırımcı duyarlılığı ile düştü
REKLAM ALANI
19 Temmuz 2024 10:07
25

Brent ham petrol fiyatları 51 sent veya yüzde 0,6 düşerek 0035 GMT itibariyle varil başına 84,50 dolara geriledi. ABD West Texas Intermediate ham petrol vadeli işlemleri 72 sent veya yüzde 0,9 düşerek varil başına 82,10 dolara geriledi.

Bu arada, en büyük petrol ithalatçısı Çin'in üçüncü genel kurulundan somut teşvik önlemlerinin çıkmaması da emtialar üzerinde baskı yarattı ve resmi verilere göre ekonomi ikinci çeyrekte beklenenden daha yavaş bir hızda yüzde 4,7 büyüyerek ülkenin petrol talebine ilişkin endişeleri tetikledi.

ARA REKLAM ALANI

Ekonomi cephesinde başka bir yerde, Japonya'nın çekirdek enflasyonu Haziran ayında canlandı ve büyük petrol piyasasında bir faiz artırımı için kapıyı açık bıraktı.

Haftalık bazda, Brent ham petrolü yaklaşık yüzde 0,5 düşerken, WTI yaklaşık yüzde 0,1 düştü.

Petrol fiyatları, ABD hükümetinin petrol stoklarında beklenenden daha büyük bir haftalık düşüş bildirmesinin ardından önceki iki seansta bir miktar destek buldu.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.