Dolar 34,2563
Euro 37,6505
Altın 2.909,31
BİST 9.041,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C

Muğla’da alt geçide renk geldi

Muğla’da alt geçide renk geldi
REKLAM ALANI
7 Ekim 2024 15:30
19

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Nesiller Arası Sanat Uygulamaları Muğla Örneği’ Projesi kapsamında Akyol Yaya Alt Geçidi’ni yeniledi.

ARA REKLAM ALANI

MUĞLA (İGFA) – Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Nesiller Arası Sanat Uygulamaları Muğla Örneği” projesi kapsamında Akyol Yaya Alt Geçidi’ni yeniledi. Yaya Alt geçidi topluma hizmet projeleri çerçevesinde daha renkli hale getirildi.

Yenileme çalışması Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, akademisyenler, Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile Tazelenme Üniversitesi gönüllü üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Proje, bir yıllık saha çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tamamlandı. Projenin açılışı, belediye temsilcileri, Muslihittin Mahalle Muhtarı Serkan Eğribozlu, üniversite öğretim üyeleri, öğrenciler ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

SÖZBİLİR: “ŞEHRE DEĞER KATTIK”

Tazelenme Üniversite mezunu İlhan Sözbilir, “Birlikte bir şeyler yapmak çok keyifli. Bu projede kenti gezdik, eksikleri göz önünde bulundurduk. Bu şekilde alt geçidi seçtik. Gençlerle bir araya gelerek bir proje yapmak çok güzel oldu.” 

ÖĞRETMEN SÖZBİLİR, “BU ÇALIŞMA ÖĞRENCİLERİMİZE GÜZEL BİR ÖRNEK”

Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşen Atalan Sözbilir, “Bu projeye öğrencilerimle dahil oldum. Her cuma herkes tatile giderken öğrencilerim ve ben bu proje üstünde çalıştık. Büyük gruplarla başladığımız çalışmalar nihayetinde küçük gruplara ayrılarak tamamlandı. Burada bizlerle üniversiteyi kazanmadan çalışan öğrencilerimiz saha çalışmalarına katıldıkları için severek Görsel Sanatlar bölümlerine gittiler.” şeklinde konuştu.

LİSE ÖĞRENCİSİ AKBULUT: “ŞEHRİMİZE KATKIDA BULUNDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Hatice Dilara Akbulut, “Bu projeyi duyduğumuz zaman çok heyecanlandık. Üniversiteye hazırlanan bir öğrenci olarak üniversite öğrencileri ile birlikte çalışmak çok keyifliydi. Proje aşamasında çok eğlendik, tüm şehri gezdik ve gerekli yerleri not aldık. Son aşamasına geldiğimiz bu proje için yine çok gururluyum. Şehrimize böyle bir katkı yapabildiğimiz için de kendimi çok mutlu hissediyorum.” dedi.

SESİGÜR: “KENT İÇİN HAREKETE GEÇTİK”

Proje sorumlusu Doç. Dr. Ayça Sesigür, “2023-2024 Bahar Dönemi ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi alan tüm öğrencilerle beraber yola çıktık. Bu ders kapsamında yürütülen bir projeydi. Kent için düşünmek, kent için harekete geçmek, kent için söz söylemek istedik. Bunun için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedik. Onlar da desteklerini esirgemediler. Onların ev sahipliğinde topluma hizmet uygulamalarını hayata geçirdik. Gençlerin önerisiyle bu alt geçidin daha eğlenceli, daha renkli bir hale getirilmesiyle yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANI HÜLYA MURATLI, “7’DEN 70’E HERKESİN EMEĞİ VAR”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hülya Muratlı, “Böyle bir çalışmanın açılışını yapmak çok değerli. Çünkü sizlerin de alt geçidin duvarında işlediğiniz gibi bu kent hakkı. Muğla’da yaşayan vatandaşlar olarak sizlerin bu şehirde söz hakkınız var. Bu proje de kentlinin kentine sahip çıktığını gösterdiği çok önemli bir proje. Ben Muğla Büyükşehir Belediyesi adına isterim ki tüm alt geçitlerimizin, tüm karanlık noktalarımızı Muğla’nın yeşiline boyayalım. Bu projeyi arttırarak şehrin her noktasını sanat dokunuşlarıyla aydınlatalım. Çünkü Sanat sadece mekanları değil, kalpleri ve zihinleri de aydınlatan bir unsur. Muğla’mızı sanatla buluşturmaya ve bir dünya kenti yapmak için ilerlemeye devam edeceğiz. Bu projede emeği geçen tüm katılımcılara, hocalarımıza, öğrencilerimize, ama özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyor. Bu uygulamadan dolayı çok tebrik ediyorum. 7’den 70’e herkesin boya fırçasını değdirdiği bu alt geçit duvarlarının böyle temiz kalmasını umut ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.