Dolar 34,5398
Euro 35,9880
Altın 2.993,80
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 21°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
21°C
Parçalı Bulutlu
Cts 15°C
Paz 13°C
Pts 13°C
Sal 15°C

Mardin’de sahabelerin izleri araştırılıyor

Mardin’de sahabelerin izleri araştırılıyor
REKLAM ALANI
17 Eylül 2024 13:25
30
A+
A-

Araştırmacı Yazar Nihat Ayanoğlu, 7 bin yıllık tarihi Mardin’de sahabelerin izlerini araştırıyor. 

ARA REKLAM ALANI

Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) –  2 yıl boyunca Arapça binlerce kitabı tarayarak elde ettiği bilgileri toparlayarak, Kerbela Şehidi sahabenin hayatını yazan Yazar Nihat Ayanoğlu yeni araştırmalar için Mardin’e geldi.

Mardin Medreselerini Koruma ve Yaşatma Derneği Yayın Kurulu Onursal Başkanı  olan Araştırmacı Yazar Nihat Ayanoğlu, Mardin Sahabeleri hakkında, Mardin’de birçok sahabe türbesinde inceleme ve araştırma yaptı. 
Mardin’de sahabelerin izlerini araştırdıklarını belirten Araştırmacı Yazar Nihat Ayanoğlu, MADDER Yayın Kurulu üyelerinin yaptığı araştırmalar neticesinde, mezkûr alanda 1930’lara kadar ayakta olan El Gazi Mescidi ve mescit içindeki türbe 5 adet Osmanlı arşiv belgesi ve belgedeki fotoğraflar ışığında tespit edildiğini ifade etti.

2019 yılında Osmanlı Devlet Sarayı’nın hemen yanında, yoğun yağmurlar vesilesiyle yıkılan duvarın arkasından tarihî yapılar çıktığını hatırlatan Ayanoğlu,”  Burada Kerbela Şehidimiz Sahabemiz hakkında 2 yıl süren araştırmalar sonucunda Muhammed el Faris bin Caferi Tayyar’ın türbesini ve hayatını binlerce Arapça kitabı tarayarak elde ettiğimiz bilgi ve belgelerle tespit ettik. MADDER’in 1 nolu yayını olan Mardin Medreseleri ve Sahabe Türbeleri kitabında yayımlandı. İnşallah Mardin’de isimleri ve yerleri unutulmuş diğer Sahabe türbelerinin ve kayıp tarihi Medreselerinin izlerini sürmeye devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.