Dolar 34,5366
Euro 36,0058
Altın 3.010,56
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 21°C
Az Bulutlu
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 13°C
Pts 13°C
Sal 15°C

“Konumuz: Serebral Palsi” bilinçlendirme semineri bu kez Tarsus’ta

“Konumuz: Serebral Palsi” bilinçlendirme semineri  bu kez Tarsus’ta
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2024 16:22
49
A+
A-

Bebeklik ve çocukluk döneminde görülen en yaygın fiziksel engellilik durumuna dikkat çekmek, aileleri ve uzmanları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye tarafından yılda iki kez organize edilen Konumuz: Serebral Palsi Semineri 26 Mayıs Pazar Günü, 09.00 – 18.00 saatleri arasında Tarsus Üniversitesi’nde düzenlenecek. Seminerin son kısmında ise Serebral Palsi’li bireylere ücretsiz konsültasyon hizmeti sunulacak.

50 yılı aşkın süredir Serebral Palsi’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmetlerini kişiye özel olarak sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, bu alandaki bilimsel gelişmeleri yakından takip ediyor, gelişmelere akademik kurulu danışmanlığında katkı sağlıyor ve bu alanda oluşturduğu modelle ülkemizdeki benzer çalışmalara liderlik ediyor.  

ARA REKLAM ALANI

Serebral Palsi konusunda; bilimsel çalışmaların üretilmesine ve desteklenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Vakıf Akademik Kurulu’nun danışmanlığında, çeşitli toplantılar yapılıyor ve literatüre yeni yayınlar kazandırılıyor. Aynı zamanda yılda iki farklı şehirde düzenlenen Konumuz: Serebral Palsi Seminerleri ile aileler ve uzmanlar bir araya getirilerek Serebral Palsi’li bireylerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen yenilikçi uygulamalar aktarılıyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’nin bugüne kadar Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Gaziantep, Konya, Muğla’da düzenlediği Konumuz: Serebral Palsi Semineri bu sene Tarsus Üniversitesi ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleşecek. Konumuz: Serebral Palsi Semineri; 26 Mayıs Pazar Günü, 09.00 – 18.00 saatleri arasında, alanında uzman hekimlerin ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Uzmanları hedefleyen sabah ki panel programı: Ne Zaman Cerrahi?, Ne Zaman Botox?, Serebral Palsi'li Çocuklarda Ürolojik Sorunlar ve Takibi, Serebral Palsi’de: Genel Hasta Değerlendirilmesi ve Güncel Konular, Güncel Fizyoterapi Yaklaşımları, Solunum Problemleri ve Rehabilitasyon, Denge Sorunlarının Değerlendirmesi, Sosyal Becerilerin Desteklenmesi ve Çocuk Ruh Sağlığı başlıkları altında sürdürülecek. Aileleri hedefleyen öğleden sonraki kısımda ise Farklı Açılardan Serebral Palsi'li Bireylerde Yaşam Kalitesi ve Serebral Palsi'li Bireyin Sosyal Becerilerini Destekleme, Serebral Palsi'de: Güncel Fizyoterapi Yaklaşımları, Diş Sağlığı, Genito – Üriner Problemler, Beslenme – Yutma Problemleri, Ortopedik Problemlerin Değerlendirilmesi başlıkları üstünde durulacak.

Panelin son kısmında ise seminere gelen Serebral Palsi’li bireylere ücretsiz konsültasyon yapılacak.

Serebral Palsi konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarının öneminin altını çizen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin;

“Serebral Palsi; Doğum öncesi, doğum sırasında ve doğum sonrasında beyinde oluşan travmalar sonucunda yaşanan fiziksel ve zihinsel engellilik durumudur. Bu engel durumlarının, etkisi ve sonuçları kişiden kişiye farklı seyredebiliyor. Bu sebeple Serebral Palsi’li bireyler için planlanan teşhis ve tedavi süreçleri multidisipliner bir yapıda ve kişiye özel olarak kurgulandığında maksimum fayda sağlıyor. İstanbul’daki kampüsümüzde Serebral Palsi’li çocuklara ve ailelerine geniş bir hizmet yelpazesiyle destek sağlıyoruz. İstanbul dışındaki ailelere ve uzmanlara bu alandaki gelişmeleri ve yenilikçi uygulamaları aktarmak için ise yılda iki kez olmak üzere Konumuz: Serebral Palsi seminerlerini hayata geçiriyoruz. Bu sene Tarsus Üniversitesi’nde düzenleyeceğimiz seminere Serebral Palsi’li bireyleri ve ailelerini; fizyoterapi, özel eğitim, rehabilitasyon, psikoloji ve pediatri alanındaki uzmanları ve bu bölümlerde eğitim gören üniversite öğrencilerini seminerimize davet ediyoruz” dedi.

Serebral Palsi konusunda uzman konuşmacılar ve interaktif oturumlarla katılımcılara zengin bir bilgi paylaşım platformu sunmayı amaçlayan, 09:00 ile 18:00 saatleri arasında gerçekleşecek seminere katılmak isteyen aileler ve uzmanlar; 26 Mayıs Pazar Günü, Tarsus Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda kayıt olarak katılım sağlayabilir.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye;

Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet veriyor.   Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 51 yıldır şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.

www.tscv.org.tr

Cerebral Palsy (Serebral Palsi) nedir?

Serebral Palsi, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon Serebral Palsi’li kişi yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla bebek Serebral Palsi tanısı almaktadır.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.