Dolar 34,1594
Euro 37,8145
Altın 2.908,75
BİST 9.128,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Açık
Mersin
28°C
Açık
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 29°C
Pts 28°C

Kayseri Büyükşehir’den çevre dostu proje: ‘Tesisat sizden, kombi bizden’

Kayseri Büyükşehir’den çevre dostu proje: ‘Tesisat sizden, kombi bizden’
REKLAM ALANI
3 Ekim 2024 09:35
15

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hava kalitesini arttırmayı hedefleyen çevreci kampanyası ‘Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ projesinin ikinci etabı için başvuruları almaya devam ediyor. 

ARA REKLAM ALANI

KAYSERİ (İGFA) – Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği ve iş birliği ile yürüttüğü Kayseri İli Hava Kirliliği İyileştirme Projesi’nin birinci etabı, pilot bölge olarak Melikgazi ilçesindeki Danişmentgazi, Selçuklu ve Osmanlı mahallelerinde uygulandı.

Projenin ilk aşamasında, belirlenen mahallelerde ücretsiz kombi dağıtımı yapılırken, Büyükşehir ekipleri, uygulamanın ardından kullanıcılardan ve bölge halkından, hava kalitesinin iyileştiği yönünde olumlu geri dönüşler aldı. Bu başarıyla birlikte, projenin il genelinde yaygınlaştırılması için ikinci etap çalışmaları başlatıldı.

Yeni pilot bölge olarak Kocasinan ilçesindeki Fevziçakmak, Mevlana, Mimarsinan, Yenişehir, Sümer, Yeni Mahalle ve Yeşil Mahalle seçildi. 12 Ağustos 2024 tarihinde başlayan başvurular için vatandaşlar, basvuru.kayseri.bel.tr adresinden online başvuru yapabiliyor. Başvuru şartları ve detaylar yine bu adresten erişilebiliyor. Ayrıca, 0352 222 6973 numaralı telefondan, dâhili 1252’yi tuşlayarak veya Kayseri Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’na başvurarak bilgi alınabiliyor.

Bu proje ile ısınma kaynaklı hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amaçlanıyor. Katı yakıt kullanan vatandaşların doğalgaz gibi daha çevreci bir yakıta geçiş yapmaları teşvik edilirken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu sayede hava kalitesini iyileştirerek, daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.