Dolar 34,1860
Euro 38,1896
Altın 2.928,82
BİST 9.743,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 30°C
Açık
Mersin
30°C
Açık
Cts 29°C
Paz 29°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Karabağlar Belediyesi’nden parklara yeni dokunuş

Karabağlar Belediyesi’nden parklara yeni dokunuş
REKLAM ALANI
27 Eylül 2024 11:25
17

Çevre ve iklime uygun peyzaj çalışmaları ile parklara yeni dokunuşlar yapan Karabağlar Belediyesi, parklarda Kurakçıl Peyzaj (Xeriscape) çalışmalarını başlattı.

ARA REKLAM ALANI

İZMİR (İGFA) – Hayatımızın her anında ihtiyaç duyduğumuz suya bitkiler de ihtiyaç duyuyor. İklim nedeniyle su kaynaklarından tam verim alınamayan yerlerde uygulanan Kurakçıl Peyzaj (Xeriscape),  Karabağlar’da da yaşama geçirildi.  İlk olarak Çalıkuşu Parkı’nda yapılan Kurakçıl Peyzaj çalışmasında sıcak iklime dayanıklı ve suyu en az düzeyde kullanan bitkiler kullanıldı.

Karabağlar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri. uygun ve elverişli durumdaki parklarda yeni peyzaj uygulamasını hayata geçirmeye devam edecek. Böylece suyun en az düzeyde kullanılması ve çevrenin korunmasına yardımcı olunacak.

Başkan Helil Kınay, yaşanan iklim değişikliği, küresel ısınma, orman alanlarının yanması sonucu ülkemizde de değişimler yaşandığını belirterek, Karabağlar Belediyesi olarak su ve enerji sarfiyatını düşürecek çalışmalara ağırlık vereceklerini ifade etti. Kınay, parklarda yapılan kurakçıl peyzaj çalışmaları ile enerji ve su tasarrufu yapacaklarını ve bu çalışmaları ilçenin geneline yayacaklarını söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.