Dolar 34,4764
Euro 36,4423
Altın 2.951,48
BİST 9.375,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 17°C
Yağmurlu
Mersin
17°C
Yağmurlu
Cum 21°C
Cts 15°C
Paz 13°C
Pts 13°C

 İzmir Bilişim Vadisi’nde TEKNOFEST Tarımsal İKA Yarışması final heyecanı

 İzmir Bilişim Vadisi’nde TEKNOFEST Tarımsal İKA Yarışması final heyecanı
REKLAM ALANI
26 Ağustos 2024 10:20
41
A+
A-

TEKNOFEST kapsamında insansız kara araçları ile tarım teknolojilerinin  geliştirilmesi hedefiyle düzenlenen Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışma Finalleri 26-30 Ağustos tarihlerinde İzmir Bilişim Vadisi’nde gerçekleşiyor.

ARA REKLAM ALANI

İZMİR (İGFA) – T3 Vakfı ve Bilişim Vadisi yürütücülüğünde düzenlenen Tarımsal İKA’da yarışmacıların karada hareket eden robotlar yardımıyla tarımda verimliliği artırma projeleri geliştirmeleri ve otonominin tarım alanındaki katkılarını keşfetmeleri hedefleniyor. Yarışmaya, yurt içi ve yurt dışında öğrenim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, mezunları en az 3 kişiden en fazla 10 kişiden oluşan takımlar halinde katılıyor. 

Tasarımdan üretime, görev sonrası gözden geçirilmesine kadar bir insansız tarım robotu projesinin tüm yönlerini içeren Tarımsal İKA Yarışmasına 225 Takım toplam 1.160 Üye ile başvuruda bulundu. Finalist olmaya hak kazanan, 237 üyeden oluşan 26 takım İzmir Bilişim Vadisi’nde kıyasıya mücadele edecek. Gerçek bir tarla veya tarım arazisine benzetilmiş bir alan olarak tasarlanan yarışma parkurunda göreve çıkan İKA’nın alanda bulunan bitki sıra arasında kalan toprağı sıradaki bitkileri ezmeden 5 cm derinliğinde işlemesi (işleyici eleman toprak dışına çıkmadan) otonom olarak geçebilmesi ve yabancı otları (boy, renk, görüntü, vb.) özelliklerinden tespit etmesi gerekiyor. Ayrıca İKA’ların toprağı işleme (çapalama) şekillerinin da tarımsal bir çözüm olması önem taşıyor. Yarışmacılar, kendilerine verilen süre içerisinde toprağı doğru şekilde işledikleri her metre ve tespit ettikleri yabancı otlar için puan alacaklar. 

Final aşamasını başarıyla tamamlayan ve dereceye giren takımlara ise birincilik ödülü olarak 100 bin TL, ikincilik ödülü olarak 80 bin TL, üçüncülük ödülü olarak da 60 bin TL verilecek. 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.