İmamoğlu: “Hedefimiz 50 bin konutu dönüştürmek”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2017 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile rezerv yapı alanı ilan edilen Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde projesini hazırladı ve finansman çalışmasını tamamladı. 488 konut, 19 ticaret olmak üzere toplam 507 bağımsız birim ile 1 kreş, 1 mahalle evi ve kapalı otoparktan oluşan projeye İmamoğlu’nun katıldığı program ile başlandı.
İmamoğlu, vaatlerini yerine getirme konusunda sicilinin temiz olduğunu dile getirerek, “488 konut, 19 ticaret alanı olmak üzere toplam 507 bağımsız birimden oluşacak bu projeyle İstanbullular güvenli bir ortamda yaşama imkanına kavuşacak. İştirak şirketimiz KİPTAŞ ve belediyemizin Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı aracılığıyla hayata geçireceğiz projemizi projenin en kısa zamanda bitirileceğinden hiç kimse şüphe duymasın” diye konuştu.
Gerçekleştirdikleri projeler hakkında da konuşan İmamoğlu, şunları kaydetti:
“Hem bizden önce hiç olmadığı kadar çok konut ürettik hem de hepsini zamanında hatta zamanından önce tamamlayıp teslim ettik. KİPTAŞ ile kentsel dönüşümde yaklaşık 5 yılda; 5 bin 925 bağımsız birimden oluşan 9 projeyi tamamlayıp anahtar teslimini yaptık. 5 bin 285 bağımsız birimden oluşan 18 projenin temelini attık. 6 bin 590 bağımsız birimden oluşan 30 proje için sahada aktif çalışmalarımız devam ediyor.”
İmamoğlu, ellerinde 22 bin konut projesinin daha hazır olduğunu vurgulayarak, “Önümüzdeki dönemde öncelikle, her şeyi hazır olan bu 22 bin konutu dönüştüreceğiz. Hedefimiz 50 bin konutu dönüştürmek. İstanbul Yenileniyor kapsamında, dar gelirli vatandaşlarımıza ait 50 bin riskli konutun inşaat maliyetlerinin yüzde 60’ını biz karşılayacağız. Bu yapılarda bulunan dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetlerinin yüzde 65’ini biz karşılayacağız. Kentsel dönüşüme giren tüm vatandaşlarımıza sabit taksitle 2 yıl vadeli, faizsiz kredi desteği sunacağız.” ifadelerini kullandı.
Atam karıncayı bile geride bırakacağını söyleyen İmamoğlu, “Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşları, siyasi, teknik, idari yol arkadaşları 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptılar. 10 yılda 50 yıla bedel iş yapacaklar” dedi.
Hibya Haber Ajansı