Dolar 34,1717
Euro 37,1596
Altın 2.936,79
BİST 8.956,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Hemşehri dernekleri Bursa Gemlik’te buluştu

Hemşehri dernekleri Bursa Gemlik’te buluştu
REKLAM ALANI
14 Ekim 2024 15:45
18

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 7 bölge 81 ilden, onlarca farklı yöreden kültürlerin buluştuğu Hemşehri Dernekleri Kültür Festivali, uzun bir aradan sonra yeniden düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA) – Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen festivalin koordinatörlüğünü Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Uslu üstlendi. Dernekler stantlarında hem üyelerini ağırladılar hem de bütün Gemliklilere yöresel kültürlerini tanıttılar. Beş gün süren programlara siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Festivalde “Edirne’den Ardahan’a, yurdumuzun bütün değerlerini milli irade çerçevesinde sahip çıkıyoruz” diyen Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Uzun bir aradan sonra, tekrar Hemşehri Derneği Festivali’nde birlikte olduk. Tam olarak arzu ettiğimiz festival bu değildi ama bir yerden başlamak gerekiyor. Hareketsiz kalmaktansa eylem içinde olmalıyız. Dernekçilik yapmak kolay değildir. Tabelayı astığınızda herkes oradadır ama sonra kimse kalmaz. Hemşehri kültürünü var edebilmek için dernekçilik yapılmalı. Hemşehri Derneklerimizin yok olmaması için bu festivali yapıyoruz. Çocukların gelecekten şüpheye düşmedikleri yarınları inşa edeceğiz. Kiminle, hemşehri derneklerimizle birlikte inşa edeceğiz! Ortak aklı üstün kılmak zorundayız. Gelecek yıl düzenleyeceğimiz festival ile derneklerimize daha fazla katkı sağlayacağız. Katılan tüm derneklerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.