Dolar 35,2189
Euro 36,8406
Altın 2.979,37
BİST 9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 14°C
Yağmurlu
Mersin
14°C
Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 16°C

Haftalık analiz

Haftalık analiz
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2024 10:01
41
A+
A-

ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalması ve nisan ayı çekirdek TÜFE’de altı ayın ardından gerileme göstermesi gibi gelişmelerle son haftalarda Fed’e yönelik faiz indirim beklentilerinin yeniden güç kazandığı ve bu yıl faiz indirimi olmayacağına yönelik endişelerin ortadan kalktığını takip etmiştik. Geçen hafta yayınlanan FOMC toplantı tutanaklarında ortaya konan çekinceler ile ABD’de perşembe günü açıklanan öncü PMI rakamlarının güçlü gelmesi, Fed’e yönelik faiz indirim beklentilerinin tekrar zayıflamasına neden oldu. Çarşamba günü yayımlanan FOMC toplantı tutanakları, Fed üyelerinin enflasyon konusunda endişeli olduğuna ve faiz indirimi için yeterince güvenin sağlanamadığına işaret etti. Tutanaklar, bazı Fed üyelerinin daha ciddi tedarik darboğazlarına ya da daha yüksek nakliye maliyetlerine yol açan jeopolitik olaylara veya diğer faktörlere dikkat çektiğini ve buna bağlı olarak enflasyonda riskler ortaya çıkarsa faiz artışının uygun olacağı görüşünde olduklarını ortaya koydu. Tutanaklarda bazı üyeler de finansal koşulların fazla gevşek olduğu riskine dikkat çekti.

Yeni haftada ne konuşacağız?

ARA REKLAM ALANI

Küresel piyasalarda, merkez bankalarının para politikalarına yönelik beklentiler değişiklik gösterirken, jeopolitik risklerde yakından takip ediliyor. Yabancı kurumlar, Avrupa-İngiltere ve ABD Merkez Bankaları için faiz indirimine dair beklentilerini revize ediyorlar. Son tabloya bakıldığında; açıklanan veriler ve Banka yetkililerinin konuşmaları neticesinde, faiz indirimine haziran ayında Avrupa Merkez Bankasının(ECB), ağustos ayında İngiltere Merkez Bankasının(BOE) ve eylül ayında Amerika Merkez Bankasının(Fed) başlaması bekleniyor. ECB için beklentiler daha güçlü çünkü ECB Başkanı Lagarde, haziran ayında yapma ihtimallerinin daha yüksek olduğunu belirtti. ECB'nin toplantı tarihi 06 Haziran olarak görülüyor. Bu hafta toplantı öncesi son hafta olması sebebiyle ECB üyelerinin konuşmaları olmayabilir. ECB dışında BoE ve Fed içinse beklentiler haziran ayı toplantılarından sonra değişebilir. Bu hafta Fed ve BoE üyelerinin konuşmaları izlenebilir. Asya piyasalarında, bu hafta Japonya'da sanayi üretimi ve perakende satışlar verileri takip edilecek. Yurt içinde; hafta içerisinde açıklanacak veriler var ancak en majör olanı cuma günü 1.çeyrek büyüme verisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu haftada, ekonomi yönetiminden açıklamalar gelebilir.

Teknik Takibimizde Olan Hisseler

Bu hafta teknik takibimizdeki hisseler: CEMTS, GSDHO, GWIND, KRDMD

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.