Dolar 34,1741
Euro 37,8305
Altın 2.908,84
BİST 9.082,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Açık
Mersin
28°C
Açık
Cum 28°C
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 28°C

Gemlik’te hizmet yağmuru

Gemlik’te hizmet yağmuru
REKLAM ALANI
3 Ekim 2024 11:25
7

Gemlik Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Oturumu’nda, tüm meclis üyeleri, Gemlik’in milli takımı olarak ifade edilen Gemlikspor forması ile poz verdi. Meclis üyeleri Gemlikspor’a destek, birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi.

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA) – Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılacak çalışmalardan bahsederek hizmet yağmurunun devam edeceğini müjdeledi.

Başkan Deviren, üniversite mevkiinde Marina yapılacağını, Gemlik ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Karsak Deresi konusunun görüşüldüğünü ve Orhangazi Belediyesi işbirliğinde derenin temizleneceğini, Gemlik çıkışı ambalaj fabrikası arkasında ve Küçük Sanayi Sitesi’nde, ilçe trafiğini azaltmak için iki tır parkı yapılacağını söyledi.

Başkan Deviren’in diğer müjdeleri ise Lunapark ve Aquapark konularında oldu. Firmalar ile görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Deviren projelerin yakında hayata geçeceğini kaydetti. Öte yandan Gemliklilerin yoğun ilgi gösterdiği ve memnuniyet duyduğu, dört çeşit yemeğin 70 Lira’ya satıldığı Kent Lokantası’nın ikincisinin Katlı Otopark altında açılacağını müjdeleyen Başkan Deviren, kullanılmayan AVM’nin de Büyükşehir işbirliği ile Gençlik Merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Zeytin Festivali konusunda, kimi sanatçıların 4, 5 milyon lira ücret istediğini, yüksek bütçeli sanatçıları kabul etmediklerini belirten Başkan Deviren, festivali üreticilerle birlikte hayata geçirdiklerini, bütçesinin tamamını belediyeye yüklemediklerini dile getirdi.

Kentsel Dönüşüm ile ilgili çalışmalarda önemli derecede ilerleme kaydettiklerini belirten Başkan Deviren, 23,5 hektarlık, beş mahalleyi kapsayan Kentsel Dönüşüm projesinde ayrıntıların çalışıldığını, görüşülen uzmanların, bir yıl içinde kazmanın vurulacağını belirtti. Tehlike yaratan metruk binaların yıkılacağını söyleyen Başkan Deviren, Balıkpazarı’ndaki demir gölgeliği kaldırmak için meclis kararı alacaklarını kaydederek göl kenarlarında kaçak ortaya çıkan “tiny house” tipi evlere de izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Devlet okullarında ilkokullara başlayan öğrencilere kırtasiye desteğinin sürdüğünü söyleyen Başkan Deviren, 1700 öğrenciye kırtasiye seti, özel okullardaki öğrencilere ise ajanda hediye ettiklerini belirtti.

Hemşehri Dernekleri Festivali’nin 8-13 Ekim tarihleri arasında yapılacağını dile getiren Başkan Deviren, İnegöl ve Gemlik’in kardeş şehir olması için önerge verdiğini, uzlaşı kültürünü geliştirmek istediğini söyledi.

Başkan Deviren’den bir müjde de patili canlara geldi. Umurbey’deki rehabilitasyon merkezinin ihtiyaçları yeterince karşılamadığının farkında olduğunu söyleyen Deviren, Engürücük polis kontrol noktasının arkasında bulunan belediyeye ait alanda patili canlar için yaşam alanı oluşturulacağını söyledi.

Belediye Meclisi’nin 2. Oturumu, 7 Ekim Pazartesi günü, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde yapılacak. 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.