Dolar 34,6427
Euro 36,4620
Altın 2.914,80
BİST 9.689,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 14°C
Çok Bulutlu
Mersin
14°C
Çok Bulutlu
Sal 14°C
Çar 15°C
Per 17°C
Cum 17°C

“Elektrikli Araçlarda Lityum İyon Bataryalar” kitabının tanıtımı yapıldı

“Elektrikli Araçlarda Lityum İyon Bataryalar” kitabının tanıtımı yapıldı
REKLAM ALANI
30 Haziran 2024 09:36
40
A+
A-

OTEP tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü’nde düzenlenen Elektrikli Araçlarda Lityum İyon Bataryalar Sempozyumu, otomotiv sanayiini bir araya getirdi.

Etkinlikte, OTEP Batarya Çalışma Grubu'nun 14 ayrı alt çalışma grubuna ayrılarak, bataryanın madenden başlayıp geri dönüşümüne kadar geçen tüm süreçlerinin detaylı incelendiği titiz çalışmalar sonucu hazırlanan "Elektrikli Araçlarda Lityum İyon Bataryalar" kitabının tanıtımı yapıldı.

ARA REKLAM ALANI

Yoğun ilgi gören etkinlikte, OTEP’in kurucuları olan OSD, TAYSAD ve OİB üyelerinin yanı sıra birçok sektör temsilcisi katılım sağladı.

Sempozyumun açılış konuşmalarında, OTEP Direktörü Ernur Mutlu, TAYSAD Başkan Yardımcısı Berke Ercan ve organizasyona ev sahipliği yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, otomotiv sanayiinde yaşanan önemli ve büyük değişimi, gelişmeleri ve OTEP Batarya Çalışma Grubu’nun amacı ve hazırlanan kitabın önemini vurguladı.

OTEP Batarya Çalışma Grubu Başkanlığı görevini sürdüren, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Özgül Keleş ise konuşmasında, akademide, otomotiv sanayiinde, kamuda ve sivil toplum örgütlerinde çalışan 200’e yakın akademisyen, öğrenci ve sektör çalışanının gönüllü olarak görev aldığı kitapla ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Özgül Keleş konuşmasında, "Bu kitap, batarya konusunda ülkemizin ne kadar güçlü bir bilgi altyapısına sahip olduğunun göstergesidir. Kitabın hazırlanmasında katkı veren akademisyenlerimiz, alanlarında oldukça yetkin ve dünya literatürüne katkı sağlamış kişilerdir. Öğrencilerimiz merak ve istekle çalışmalarına devam etmekte, sanayicilerimiz dünyadaki eğilimleri takip etmekte ve kaliteli ürünü sürdürülebilir bakış açısıyla piyasaya sunmaktadır. Otomotiv Sanayiinin sivil toplum örgütleri de endüstriyel farkındalığın artmasında kilit rol oynamaktadır" dedi.

"Elektrikli Araçlarda Lityum İyon Bataryalar" kitabı, değişen dünya gereksinimlerine cevap vermek ve batarya konusunda Türkiye’nin geleceğini şekillendirmek amacıyla hazırlandı. Akademide, sanayide, kamuda ve sivil toplum örgütlerinde çalışan birçok akademisyen, öğrenci ve mezunun gönüllü katkılarıyla hazırlanan eser, Prof. Dr. Özgül Keleş, Doç. Dr. B. Deniz Karahan ve K. Can Bayar’ın editörlüğünde, OTEP Batarya Çalışma Grubu üyelerinin gönüllü katkıları ile 18 aylık bir çalışma sonucu ortaya çıktı.

Kitap, lityum iyon batarya üretiminde madenlerden başlayan ve bataryanın bertarafı ve geri dönüşümü ile sonuçlanan tüm tedarik zinciri ve ekosistemi göz önünde bulundurarak Türkiye'de ilk kez detaylı bir durum analizi ve haritalama yapmayı amaçladı. Kitapta, Türkiye’nin elektrikli araçlarda lityum iyon batarya ve diğer ileri teknoloji gerektiren alanlarda söz sahibi olması için yapılması gerekenler ele alındı. Güçlü ve zayıf yönler, tehditler ve fırsatlar sıralanarak geleceğe yönelik öneriler sunuldu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.