Dolar 34,5398
Euro 35,9880
Altın 2.993,80
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 21°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
21°C
Parçalı Bulutlu
Cts 15°C
Paz 13°C
Pts 13°C
Sal 15°C

E-ticarette hacim büyüyor… Her 5 satıştan 1’i online!

E-ticarette hacim büyüyor… Her 5 satıştan 1’i online!
REKLAM ALANI
25 Eylül 2024 10:55
35
A+
A-

Türkiye’de e-ticaret hacminin bütün toplam perakendenin yüzde 20’sine ulaştı. Her 5 satıştan biri online gerçekleşiyor.

ARA REKLAM ALANI

İSTANBUL (İGFA) – E-ticaretin sektörel durumunu değerlendiren IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, 2023’e göre az da olsa düşüş gösterdiğini söyledi.

Türkiye’de e-ticaret hacmi toplam perakendenin yüzde 20’sini oluşturduğuna dikkati çeken Özkara, “Pandemi öncesinde bu rakam yüzde 10’un altındaydı. 4 yıllık süreç içerisinde yüzde 20’yekadar geldi. Bugün yapılan her beş alışverişten birisi internetten, dört tanesi ise fiziki mağazadan yapılıyor.” dedi.

E-ticaret yapan işletmelerin çoğunun yüksek komisyon oranlarından memnun olmadığını da sözlerine ekleyen Özkara,“Çünkü komisyon oranları işletmelerin karlılığını vehayati döngüsünü etkileyen bir problem oluşturuyor. Hem ödeme süreleri yani satış gerçekleştikten sonra pazar yerlerinden aldıkları ödeme süreleri hem de ödemiş oldukları yüksek komisyon oranları aslında işletmeleri tatmin etmiyor. Bunun karşısında işletmeler dönüp kendi e-ticaret sitelerini oluşturuyorlar. Buradan ürün satmaya çalışıyorlar ama bu bir döngü gibi. Çünkü belli bir nakit akışına ihtiyaçları var ve pazar yerlerinde de satış yapmaktan da vazgeçemiyor. Komisyonlar yüksek olsa da pazar yerlerinde olmaya devam ediyorlar. Belki ekonominin veya finansmanın daha kolay erişilebildiği bir noktada tercihi o zaman daha kolay yapabilirler.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.