Dolar 34,6108
Euro 36,6845
Altın 2.917,04
BİST 9.344,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 20°C
Cts 17°C

e-Fatura’ya zorunlu geçiş için son tarih 1 Temmuz

e-Fatura’ya zorunlu geçiş için son tarih 1 Temmuz
REKLAM ALANI
10 Haziran 2024 13:42
39

e-Fatura hizmetlerine geçişe sayılı günler kaldı. 2022’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu (VUK) 535 nolu tebliğe göre e-Fatura hizmetlerini zorunlu olarak kullanmaya başlayacak olan şirketlerin 1 Temmuz 2024’e kadar geçiş sürecini tamamlaması gerekiyor. Bu tebliğin oldukça geniş bir yelpazeyi kapsadığını belirten İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Grup Müdürü Ayhan Akgöz ise 2022’den bu yana yıllık cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan işletmelerin 1 Temmuz 2024'e kadar e-Fatura sistemine geçme zorunluluğu olduğunu açıkladı. 

“e-Fatura’ya geçmek zorunda olanlar, 1 Ocak’a kadar e-Defter’e de geçmekle yükümlü”

ARA REKLAM ALANI

Ayhan Akgöz, “Cirosu 500 bin TL olan e-ticaret şirketleri de tebliğ kapsamında 1 Temmuz’a kadar e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına geçmek zorunda. Bunun yanı sıra tebliğ kapsamında, 2022 ve sonrasında cirosu 500 bin TL’ye ulaşan gayrimenkul ve motorlu taşıtlar alanında imal, inşa, alım satım ve kiralama yapanlar da bulunuyor. Bu alanlardan elde edilen ciro değil, toplam cirodur. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmeleri de ciro bağımsız olarak 1 Temmuz’a kadar e-Fatura ve e-Arşiv Fatura sistemlerine dahil olmalı. e-Fatura kullanımı zorunlu olan tüm işletmeler, aynı zamanda, 1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-Deftere geçmek zorunda” dedi.

“En verimli çözüm, özel entegratör kullanmak”

2022 ve sonrasında cirosu 10 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin de 1 Temmuz’a kadar e-İrsaliye sistemine geçmek durumunda olduklarını vurgulayan İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Grup Müdürü Ayhan Akgöz, “e-Fatura ve e-Arşiv Fatura hizmeti, özel entegratör, Gelir İdaresi Başkanlığı portalı ve entegrasyon olarak 3 farklı yöntemle kullanılabilir. KOBİ'lerin en düşük yatırımla ve en verimli olarak kullanabileceği yöntem, özel entegratörle çalışmaktır. İşNet Özel Entegratörü olarak sunduğumuz hizmetle biz de yasal süreler içinde belge saklama, doğrudan Luca MMP’ye aktarım, çok kullanıcılı erişim imkanı, mobil uygulama ve özel fatura tasarımı yapma olanağı tanıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: 

“25. yılını kutlayan İşNet olarak, 1 Haziran ile 31 Temmuz tarihleri arasında bizden hizmet almaya başlayacak şirketlere '25. yıla özel 250 e-Fatura kontörü' hediye ediyoruz. Bu kampanya, hiçbir koşul olmaksızın tamamen ücretsiz. Ayrıca müşterilerimiz uygun fiyatlarla hizmet almaya ve mobil uygulamamızı ücretsiz kullanmaya sonrasında da devam edecek.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.