Dolar 34,2809
Euro 37,4862
Altın 3.027,18
BİST 8.618,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 24°C
Açık
Mersin
24°C
Açık
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Dijital ekonominin büyümesi OECD genelinde genel büyümeden daha iyi performans gösteriyor

Dijital ekonominin büyümesi OECD genelinde genel büyümeden daha iyi performans gösteriyor
REKLAM ALANI
15 Mayıs 2024 11:58
171

Yapay Zekâ konusunda Outlook, yatırımların – ve risklerin – artmakta olduğunu, ancak benimsemenin oldukça yoğunlaştığını göstermektedir. Örneğin, jeneratif Yapay Zekaya yapılan yatırım 2022'de 1,3 milyar ABD dolarından 2023'te 17,8 milyar ABD dolarına yükselirken, buna paralel olarak, 2022'nin sonlarından bu yana küresel olarak saygın haber kaynakları tarafından bildirilen jeneratif Yapay Zeka olaylarında ve tehlikelerinde 53 kat artış oldu.

Yapay Zeka'nın benimsenmesi, 2023 yılında OECD'de BİT firmalarının ortalama yüzde 28'inin Yapay Zekâ kullandığı bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) sektöründe yoğunlaşmıştır ve bu oran diğer tüm sektörlerden daha yüksektir. Yapay Zekâ'nın faydalarının geniş çapta paylaşılabilmesi için diğer sektörlerde de yaygınlaşma oranlarının artması gerekiyor.

ARA REKLAM ALANI

“Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektörü küresel büyümenin temel itici güçlerinden biridir. Ancak ülkeler arasında önemli farklılıklar bulunmaktadır. 2013 ve 2023 yılları arasında en yüksek ve en düşük ortalama sektör büyüme oranlarına sahip ekonomiler arasında yüzde 10 puandan fazla bir fark vardır. OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, 2024 OECD Dijital Ekonomi Görünümü'nün bu ilk cildinin, politika yapıcıların dijital teknolojilerin olağanüstü fırsatlarından yararlanırken aynı zamanda ilgili riskleri ve aksaklıkları yönetmemizi sağlayacak etkili politikalar tasarlamalarına yardımcı olacak yeni bilgiler ve veriler sağladığını belirtti:

“Bulut bilişim ve Nesnelerin İnterneti gibi teknolojiler geniş çapta yaygınlaşırken, yapay zeka gibi veriye bağlı teknolojilerin benimsenmesi düşük kalmaktadır. Yapay Zekâ'nın yararlarının daha yaygın bir şekilde paylaşılması ve sürdürülebilir, dirençli ve kapsayıcı büyümenin desteklenmesi için, diğer sektörlere yayılma oranlarının artması gerekiyor.”

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.