Dolar 34,1594
Euro 37,8145
Altın 2.908,75
BİST 9.128,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Açık
Mersin
28°C
Açık
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 29°C
Pts 28°C

Çin, San Diego Hayvanat Bahçesi’ne iki panda gönderiyor

Çin, San Diego Hayvanat Bahçesi’ne iki panda gönderiyor
REKLAM ALANI
27 Haziran 2024 12:27
24

İki panda, güneybatı eyaleti Sichuan’daki Ya’an kentinden 26 Haziran Çarşamba günü ABD’ye gitmek için yola çıktı. Bu yolculuk, panda türünün korunması amacıyla yapılacak 10 yıllık bir uluslararası iş birliğinin başlangıcını ifade ediyor.

Geçen Şubat ayında Çin Vahşi Hayvanların Korunması Birliği ile San Diego Hayvanat Bahçesi arasında bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşmayla iki ülke arasında pandaların korunması konusunda yeni bir iş birliği döngüsü başlamış oldu.

ARA REKLAM ALANI

Panda Koruma ve Araştırma Merkezi tarafından seçilerek ABD’ye gönderilen pandalardan Yun Chuan beş yaşında bir erkek, dişi panda Xin Bao ise dört yaşında. Her iki pandaya seyahat boyunca deneyimli yetiştirici, bakıcı ve veterinerler refakat ediyor. Pandalar, bugün ABD’ye varmış olacak.

Çin’in Panda Koruma ve Araştırma Merkezi, 25 yıldan fazla bir süredir San Diego Hayvanat Bahçesi ile iş birliği halinde bilimsel araştırmalar gerçekleştiriyor. Bu bağlamda pandaların korunması, yetiştirilmesi, hastalıklarıyla mücadele ve de halkın bunlar hakkındaki bilgisi ile ilgili olarak verimli sonuçlar elde edildi.  

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.