Dolar 34,2290
Euro 37,8843
Altın 2.923,98
BİST 9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Açık
Mersin
28°C
Açık
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C
Paz 30°C

Çin: Asya-Pasifik’in bloklar arası zıtlaşmaların kışkırtılmasına ihtiyacı yok

Çin: Asya-Pasifik’in bloklar arası zıtlaşmaların kışkırtılmasına ihtiyacı yok
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 16:27
19

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Asya-Pasifik bölgesinin askeri gruplara, bloklar arası zıtlaşmalara ve yeni Soğuk Savaş zihniyetini kışkırtan kliklere ihtiyacı olmadığını söyledi.

Sözcü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Japonya ve Filipinler arasında imzalanan Karşılıklı Erişim Anlaşması hakkında değerlendirmede bulundu.

ARA REKLAM ALANI

Lin, “Ülkeler arasında temas ve işbirliğinin geliştirilmesinin bölgedeki ülkeler arasındaki karşılıklı anlayış ve güvene zarar vermemesi, bölgenin barış ve istikrarını bozmaması, üçüncü taraflara yönelik olmaması ve üçüncü tarafların çıkarlarını zedelememesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Sözcü, bölgenin barış ve istikrarını bozan, bölgedeki dayanışma ve iş birliğine zarar veren herhangi bir girişimin bölge halklarının tetikte olmasına yol açacağını ve bu girişimlere ortaklaşa karşı çıkılacağını vurguladı.

Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı sırasında Filipinler de dahil olmak üzere Güneydoğu Asya ülkelerine saldırganlık ve sömürgecilik uyguladığını hatırlatan Lin, Japonya’nın saldırganlık tarihi üzerinde ciddiyetle düşünerek askeri güvenlik alanında temkinli davranması gerektiğini dile getirdi.

Japonya ve Filipinler arasında bugün imzalanan "Karşılıklı Erişim Anlaşması"na göre, iki ülke birbirinin toprağında asker konuşlandırabilecek.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.