Dolar 35,0380
Euro 36,3315
Altın 2.919,70
BİST 9.915,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Az Bulutlu
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 13°C

Bursa’da ‘Öğretmen Akademileri’ sürüyor

Bursa’da ‘Öğretmen Akademileri’ sürüyor
REKLAM ALANI
2 Aralık 2024 14:45
5
A+
A-

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlere yönelik müzik, şehir kültürü, edebiyat ve biyografi alanlarında etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bursa Öğretmen Akademileri Enver Gülşen’i ağırladı.

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA) – Bursa’da Edebiyat Akademisi’ne sinema eleştirmeni ve yazar Enver Gülşen konuk oldu.

“Edebiyat ve Sinema İlişkisi” başlıklı programda, iki sanat dalının kesişen ve ayrışan yönleri ele alınırken, bu bağlamda sinemanın hakikatle olan bağı derinlemesine tartışıldı.

“Sinemanın Hakikati”, “Hakikatin Sineması” ve “Sinemanın Kökleri” gibi önemli eserlerin yazarı Gülşen, sinemanın hakikati anlamaya yönelik bir sanat olduğunu vurgulayarak, “Sinemayı, hayatı ve hakikatini, Allah ve kozmos ilişkisinin tecellilerini anlamaya yönelik bir sanat olduğu için seviyorum,” dedi. Gülşen, sinemanın diğer sanat dallarından farklı olarak, bazı hakikatlere ulaşma potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Gülşen, sinemanın zamanla kurduğu ilişkiyi ve bu ilişkinin önemiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sinemanın ortaya çıkışı, zamanın hakikatinin kaybolmaya başladığı bir döneme denk gelir. 19. ve 20. yüzyılda sanatçılar ve filozoflar kaybolan zamanı yakalama çabasındaydı. Sinema, zamanın heykeltıraşlığıdır; soyut olan zamanı somutlaştırır.” dedi.  Moderniteyle birlikte insanoğlunun zaman, an ve ebediyetle kurduğu ilişkinin değiştiğini belirten Gülşen, sinemanın bu ilişkiyi yeniden kurmaya yönelik bir sanat olduğunu dile getirdi.

Sinema etkinliğinin, yalnızca bir eğlence aracı olmadığını vurgulayan Gülşen, “Bu programlar sinemanın tarihine ya da niceliksel yönüne odaklanmıyor. Sinemanın manevi bir enstrüman olarak yapabileceklerini araştırıyoruz,” ifadelerini kullandı. Gülşen, sinemanın dünyada genellikle seküler bir araç olarak kullanıldığını belirterek, “Bizim sinemadan muradımız, onun hakikatle ilişkisini nasıl derinleştirebileceğimizdir,” dedi.

Program sonunda katılımcılara kitap hediye edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.