Dolar 34,2534
Euro 37,8158
Altın 2.928,11
BİST 8.912,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Açık
Mersin
29°C
Açık
Cts 29°C
Paz 29°C
Pts 29°C
Sal 29°C

Bilgisayar mühendisliği uygulamaları, sağlıkta kaliteyi yükseltiyor

Bilgisayar mühendisliği uygulamaları, sağlıkta kaliteyi yükseltiyor
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2024 15:30
18

İstanbul Atlas Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Duranay, bilgisayar mühendisliğinin hızla gelişen teknoloji dünyasında geniş bir yelpazede kritik rol oynadığını belirterek, “Günümüzde en çok çalışma yapılan alanlardan bazıları yapay zeka (AI), makine öğrenimi, veri bilimi, siber güvenlik, bulut bilişim ve nesnelerin interneti (IoT) olarak öne çıkmaktadır.” dedi.

Yapay zeka ve makine öğreniminin çeşitli sektörlerde verimliliği artırmak ve karar verme süreçlerini iyileştirmek için kullanıldığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Recep Duranay, “Veri bilimi ise büyük veri setlerini analiz ederek işletmelere stratejik avantajlar sağlamaktadır. Siber güvenlik, artan dijitalleşme ile kritik hale gelirken, bulut bilişim ve IoT, dijital dönüşümün temel taşları olarak kabul edilmektedir.” diye konuştu.

ARA REKLAM ALANI

Sağlık sektöründe bilgisayar mühendisliğinin, önemli yenilikler ve gelişmeler sağlayarak tıp dünyasında devrim yarattığını belirten Duranay, bu alandaki başlıca çalışma konuları arasında yapay zeka (AI), makine öğrenimi, büyük veri analizi, tıbbi görüntü işleme, robotik cerrahi ve tele-tıp bulunduğunu söyledi.

Duranay bilgisayar mühendisliğinin sağlık alanında getirdiği yenilikleri şöyle sıraladı:

''Yapay zeka ve makine öğrenimi, sağlık hizmetlerinde hızlı ve doğru teşhisler konulmasında büyük rol oynamaktadır. Sağlık sektöründe büyük veri analizi, hasta kayıtlarının, genetik bilgilerin ve diğer sağlık verilerinin incelenmesini içerir. Bilgisayar mühendisliği, tıbbi görüntü işleme alanında da önemli rol oynar. Robotik cerrahi, minimal invaziv ameliyatlar için robotik sistemlerin kullanılmasıdır.''

Dr. Öğretim Üyesi Duranay, bilgisayar mühendisliğinin sağlık sektöründeki bu çeşitli uygulamalarıyla tıbbi süreçleri daha verimli, etkili ve erişilebilir hale getirdiğini ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırdığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.