Dolar 35,0750
Euro 36,6624
Altın 2.956,27
BİST 9.883,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 18°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 14°C
Pts 14°C

Bakan Kacır: Türkiye’ye değer katmak için çalışan araştırmacılarımızı destekliyoruz

Bakan Kacır: Türkiye’ye değer katmak için çalışan araştırmacılarımızı destekliyoruz
REKLAM ALANI
5 Mayıs 2024 14:24
44
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, tarımsal atıkların çevre dostu teknolojilerle katma değerli ürünlere dönüştürüldüğünü ifade ederek, “Meyve atıklarından; çevre dostu ekstraksiyon teknolojileri kullanılarak uçucu yağ, çevreye duyarlı yenilikçi üretim teknikleri kullanılarak pektin elde ediliyor. Tarımsal atıkların biyogaz oluşum potansiyelinin artırılması ve toprak iyileştirici olarak değerlendirilmesi amaçlanıyor. Meyve Islahı Projesi ile etkileşim sağlanması ile elde edilecek katma değerli ürünlerin ticarileştirilmesinin önünün açılması hedefleniyor.” dedi.

Bakan Kacır, daha yeşil bir gelecek adına, hayatın her alanında sıfır atık hedefiyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Kacır, tarımsal atıklardan katma değerli ürünlerin elde edilmesiyle hem israfın önüne geçileceğini hem de ekonomik getiri sağlanarak yeni ürünler elde edileceğini kaydetti.

ARA REKLAM ALANI

Kacır mesajında, “Türkiye’ye değer katmak için çalışan araştırmacılarımızı destekliyoruz. Tübitak Marmara Araştırma Merkezi tarafından yürütülen proje ile tarımsal atıklar çevre dostu teknolojilerle katma değerli ürünlere dönüştürülüyor. Projenin farklı bileşenleriyle meyve atıklarından; çevre dostu ekstraksiyon teknolojileri kullanılarak uçucu yağ, çevreye duyarlı yenilikçi üretim teknikleri kullanılarak pektin elde ediliyor. Ayrıca tarımsal atıkların biyogaz oluşum potansiyelinin artırılması ve toprak iyileştirici olarak değerlendirilmesi amaçlanıyor.” dedi.

Türkiye’nin sahip olduğu iklim koşullarından dolayı farklı meyve türlerinin yetiştiriciliği için uygun olduğunu belirten Kacır, “Projede, Erciyes Üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleştirilecek Meyve Islahı Projesi ile etkileşim sağlanması, elde edilecek katma değerli ürünlerin ticarileştirilmesinin önünün açılması hedefleniyor. Daha yeşil bir gelecek adına, hayatın her alanında sıfır atık hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.