Dolar 34,2386
Euro 37,2881
Altın 2.946,21
BİST 8.810,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Mide balonu kimlere uygulanabilir?

Mide balonu kimlere uygulanabilir?
REKLAM ALANI
14 Ekim 2024 11:35
20

Mide balonu, fazla kiloları kontrol altına almak ve kilo vermeyi hızlandırmak için mideye endoskopik olarak yerleştirilen şişirilebilir bir balondur. Bu yöntem diyet ve egzersizle de desteklenmelidir. Konuyla ilgili Uzm. Dr. Osman Anıl Savaş mide balonu hakkında önemli bilgiler verdi.

ARA REKLAM ALANI

İSTANBUL (İGFA) – Mide balonu uygulamasının, vücut kitle indeksi 25-35 arasındaki kişilere düzenli diyet ve spor yapmasına rağmen kilo veremeyen kişilere uygulanabilen bir yöntem olduğunu kaydeden Uzm. Dr. Osman Anıl Savaş, aynı zamanda vücut kitle indeksi 60 ve üzeri olan super morbid obez hastalarda genel anesteziyi kaldıramayacak olan kişilerde obezite ameliyatı öncesinde kilo verdirmek amacıyla kullanılabildiğini söyledi.

Günümüzde Endoskopi ile hafif bir anestezi altında takılan veya yutulabilir tipte olan kabaca iki çeşit balonun mevcut olduğunu kaydeden Uzm. Dr. Savaş, mide balonunun nasıl kilo verdireceği yönündeki soruya da, “Mide içerisinde fazladan yer kaplayarak ve kişinin aşırı gıda tüketimini engelleyerek kilo vermesine yardımcı olur. Bunun yanında istikrarlı ve kararlı bir şekilde diyet ve spor yapılması kişinin yöntemden çok daha fazla verim almasını, ideal kilosuna hızla ulaşmasını ve korumasını sağlar” şeklinde yanıt verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.