Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 28°C

Bahçelievler katliamında katledilen TİP’li gençler Bursa’da anıldı

Bahçelievler katliamında katledilen TİP’li gençler Bursa’da anıldı
REKLAM ALANI
6 Ekim 2024 14:15
17

8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de katledilen 3’ü Yenişehirli 7 Türkiye İşçi Partili genç, her yıl olduğu gibi bu yıl da ölümlerinin 46’ncı yılında mezarları başında anıldı.

ARA REKLAM ALANI

Gürhan ADANA BURSA (İGFA)- 46 yıl önce 8 Ekim 1978’de, Ankara’nın Bahçelievler semtinde vahşice katledilen 7 Türkiye İşçi Partili gençten Latif Can, Osman Nuri Uzunlar ve Efraim Ezgin Bursa’nın Yenişehir ilçesinde mezarları başlarında anıldı.

Yenişehir’deki anma programına katılanlar 6 Ekim 2024 Pazar günü saat 13.00’da Yenişehir Merkez Mezarlığı önünde bir araya geldiler. Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar, burada bulunan mezarları başında, Efraim Ezgin ise Çeltikçi Köyü Mezarlığındaki mezarı başında yapılacak törenle anıldılar.

Dönemin TİP Bursa İl Başkanı Mehmet Demirci, “Bahçelievler Katliamının anılması, sadece öldürülen Efraim Ezgin, Faruk Ersan, Hürcan Gürses, Latif Can, Osman Nuri Uzunlar, Salih Gevenci ve Serdar Alten’in anılması değil aynı zamanda tüm katledilen demokrat ve sosyalistlerin anısına ve mücadelesine sahip çıkılması adalet isteminin canlı tutulmasıdır” dedi.

Anma etkinliğine CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarısal, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş, CHP il yöneticileri ve öğrencilerin arkadaşlarıyla vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.