Dolar 34,2168
Euro 37,9157
Altın 2.921,21
BİST 9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Açık
Mersin
27°C
Açık
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Savunmanın yeni vurucu gücü: Kuzgun… Testi başarıyla geçti

Savunmanın yeni vurucu gücü: Kuzgun… Testi başarıyla geçti
REKLAM ALANI
1 Ekim 2024 14:35
37

Türkiye’nin yeni vurucu gücü ‘Kuzgun’ seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı başarılı şekilde tamamlandı.

ARA REKLAM ALANI

ANKARA (İGFA) – Türk savunma sanayii, milli hedefler doğrultusunda güçlenerek, teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerlerken yeni gelişmeyi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün duyurdu.

Prof. Dr. Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, MARLIN (ASUW) insansız deniz aracından KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ilişkin görüntüleri paylaşarak, bu atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaşılan kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri olarak gösterdi.  

“Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor” diyen Prof. Dr. Haluk Görgün, paylaşımında, “Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle, Türkiye savunma sanayiindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti. ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE’nin iş birliğiyle elde edilen bu başarı, yalnızca bir kilometre taşı! Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz!” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.