Dolar 34,1255
Euro 38,1627
Altın 2.915,98
BİST 10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 31°C

Tokat’ta dev yatırım 56 bin dönüm araziyi sulayacak

Tokat’ta dev yatırım 56 bin dönüm araziyi sulayacak
REKLAM ALANI
24 Eylül 2024 18:05
20

AK Parti Tokat Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyon Üyesi Mustafa Arslan, Tokat Güzelce Barajı’ndan Akın Köyü’ne su taşıyan hattın açılış törenine katıldı. Vekil Arslan, bölgedeki tarımsal yatırımların önemine dikkat çekerek sulama sistemlerinin maliyetinin 2 milyar lira olduğunu, bu tür projelerle Tokat’ın tarımda lider bir şehir olacağını ifade etti.

ARA REKLAM ALANI

Nurhan İÇMEZ / TOKAT HABER

TOKAT (İGFA) – Açılış törenine AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Proje kapsamında 56 bin dönüm arazinin kapalı ve akıllı sulama sistemine kavuşacağını belirten Mustafa Arslan, bu yatırımın bölge ekonomisine katkısının yaklaşık 800 milyon lira olduğunu söyledi. Arslan, tarımsal verimliliği artırmak amacıyla Tokat’ta süren arazi toplulaştırma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini de vurguladı.  

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANIYOR
Tokat genelinde toplam 1 milyon dekar arazide arazi toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu sayede daha verimli ve sürdürülebilir bir tarım yapılabileceğini belirten Arslan, “Tokat’ı tarımın başkenti haline getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. DSİ yatırımlarıyla şehrimizi farklı bir lige taşıyacağız” dedi. Tokat’ta devam eden projelerin tamamlanmasıyla bölgenin tarımsal üretim potansiyelinin büyük ölçüde artacağına dikkat çekti.
 
BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI
Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı’na teşekkür ederek, bu tür yatırımların hem bölgeye hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Özellikle Kazova’da 260 bin dönümlük arazide yürütülen proje çalışmalarının tamamlanmasıyla 7 ovanın kapalı sulama sistemine kavuşacağını söyledi. Bu sistemin çiftçilere daha modern ve verimli tarım imkânları sunacağını ekledi.

TOKAT’IN GELECEĞİ BÜYÜK PROJELERLE ŞEKİLLENİYOR
Mustafa Arslan, Tokat’ın geleceğinin büyük yatırımlarla şekilleneceğini belirterek, “Bu projeler sadece başlangıç. Daha büyük projelerle Tokat’ı tarımda lider yapacağız. Bu yatırımlardan herkes faydalanacak” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.