Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 21°C
Az Bulutlu
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 13°C
Pts 13°C
Sal 15°C

Marmara Depremi’nin yıldönümünde ‘Hayati Triyaj’ eğitimi

Marmara Depremi’nin yıldönümünde ‘Hayati Triyaj’ eğitimi
REKLAM ALANI
16 Ağustos 2024 17:15
28
A+
A-

Afet Araştırmaları Derneği, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümü kapsamında, afetlere hazırlık amacıyla “Farklı Mesleki Disiplinler Yönünden Triyaj” başlıklı bilimsel bir eğitim düzenledi.

ARA REKLAM ALANI

ANKARA (İGFA) – Afet Araştırmaları Derneği, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 25. yıl dönümü kapsamında, afetlere hazırlık amacıyla “Farklı Mesleki Disiplinler Yönünden Triyaj” başlıklı bilimsel eğitim Ankara’da gerçekleştirildi.

Kıt kaynakların etkin yönetimi ve afet durumlarında hızlı ve doğru karar alma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen etkinlikte Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, triyajın afetlerde tedavi ve tahliye amacıyla hastaların hızlı değerlendirilmesi ve sınıflandırılması olduğunu belirtti. Eryılmaz, “Triyaj, kıt kaynağın etkin kullanımı yeteneğidir. Afet durumlarında bu kıt kaynağı kimin, nereye ve nasıl yönlendireceği gibi sorulara en akılcı yanıtları bulmamız gerekiyor,” dedi.

Ankara Kent Konseyi’nde düzenlenen etkinliğe TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, AFAD gibi pek çok kuruluş destek verdi.

Prof. Dr. Eryılmaz, İstanbul gibi büyük metropollerde yaşanabilecek afetlerin müdahale süreçlerinde öncelik sıralamasının ve kararların önceden belirlenmesi gerektiğini vurgularken, “Ekonomi, sağlık, savunma, sanayi, teknoloji gibi birçok alanı bir araya getirerek, olası her türlü potansiyelin bir afet oluşturmadan önünü kesmek zorundayız,” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.