Dolar 33,9921
Euro 38,0608
Altın 2.830,25
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

Venezuela Savunma Bakanı: Batı darbe girişiminde bulunuyor

Venezuela Savunma Bakanı: Batı darbe girişiminde bulunuyor
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2024 12:46
23

Ulusal seçim otoritesinin Pazartesi günü görevdeki başkanın zaferini ilan etmesinin ardından Güney Amerika ülkesi genelinde protestolar patlak verdi. Seçimin ikincisi Edmundo Gonzalez, seçimin gerçek galibinin kendisi olduğunu iddia etti ve binlerce destekçisi sokaklara dökülerek oylara hile karıştırıldığı iddialarını kınadı.

Salı günü bir basın toplantısında konuşan Padrino, göstericileri “sabotaj eylemleri” ve aralarında yüz seçim merkezi ve Ulusal Seçim Konseyi (CNE) ofislerinin de bulunduğu resmi binaları tahrip etmekle suçladı.

ARA REKLAM ALANI

Bakana göre bu “nefret ve mantıksızlık ifadeleri” ABD destekli siyasi gruplar tarafından "önceden tasarlanmış bir planın ” parçası. Padrino, Maduro karşıtı protestocuların “Kuzey Amerika emperyalizmi ve onun iç ve dış müttefiklerinin” desteğiyle bir darbe gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

“Venezüella halkının son seçim gününde gösterdiği olağanüstü nezaket gösterisini itibarsızlaştırmak için yüz milyonlarca dolar yatırım yapan uluslararası bir yapının faşizminin en üst düzeyde ifadesine tanık oluyoruz” iddiasında bulundu.

Ulusal Seçim Konseyi, CNE Pazar günü yaptığı açıklamada oyların yüzde 80'inin sayılmasıyla Maduro'nun oyların %51'inden fazlasını aldığını, buna karşılık tek rakibi Gonzales'in yüzde 44 oy aldığını duyurdu. Diğer tüm muhalif adaylar çekilerek Gonzales'i destekledi.

Kazandığının ilan edildiği CNE etkinliğinde destekçilerine seslenen Nicolas Maduro, her seçimde “hile çığlıkları attığını” söylediği muhalefetle alay etti.

Maduro, Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünün ardından 2013 yılında üst üste üçüncü kez göreve gelerek altı yıllık bir dönem kazandı. Venezuela Devlet Başkanı yeniden seçilmesinin barış ve istikrar getireceğini söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.