Dolar 34,1085
Euro 38,0992
Altın 2.866,45
BİST 9.949,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Putin, ABD’nin Almanya’ya füze konuşlandırmasına karşılık verileceği konusunda uyardı

Putin, ABD’nin Almanya’ya füze konuşlandırmasına karşılık verileceği konusunda uyardı
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2024 15:41
22

Putin, Amerikan yönetiminin Almanya'da yüksek hassasiyetli uzun menzilli füze sistemleri konuşlandırma planlarına ilişkin açıklamasına dikkat çekti. Bu füzelerin ulaşabileceği yerler arasında Rusya'nın önemli devlet ve askeri yönetim tesisleri, idari ve sanayi merkezleri ve savunma altyapısı yer alacak ve bu füzelerin uçuş süresi yaklaşık on dakika olacak. Putin'e göre bu durum Soğuk Savaş dönemini anımsatıyor.

Rusya Devlet Başkanı, “Amerika Birleşik Devletleri bu tür planları uygularsa, donanmamızın kıyı kuvvetlerinin yeteneklerinin arttırılması da dahil olmak üzere, orta ve kısa menzilli saldırı silahlarının konuşlandırılması konusunda daha önce varsaydığımız tek taraflı moratoryumdan kurtulduğumuzu düşüneceğiz” diye uyardı.

ARA REKLAM ALANI

Putin'e göre, Rusya'da bu tür sistemlerin geliştirilmesi şu anda son aşamalarında.

Rusya Devlet Başkanı, “Amerika Birleşik Devletleri'nin, Avrupa'daki uydularının ve dünyanın diğer bölgelerindeki eylemlerini dikkate alarak bunları konuşlandırmak için ayna önlemler alacağız” diye vurguladı.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.