Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

IMF: Küresel ekonomi iki yıl ılımlı büyüyecek, enflasyonda düşüş yavaşlıyor

IMF: Küresel ekonomi iki yıl ılımlı büyüyecek, enflasyonda düşüş yavaşlıyor
REKLAM ALANI
17 Temmuz 2024 14:40
18

IMF, Dünya Ekonomik Görünümü raporunda yaptığı güncellemede, enflasyonla mücadeledeki ivmenin yavaşladığı, bunun da faiz oranlarının gevşetilmesini daha da geciktirebileceği ve gelişmekte olan ekonomiler üzerindeki güçlü dolar baskısını devam ettirebileceği konusunda uyardı.

IMF, 2024 küresel reel gayrisafi yurtiçi hasıla büyüme tahminini Nisan ayına göre değiştirmeyerek  percent3,2'de tutarken, 2025 tahminini 0,1 puan artırarak yüzde 3,3'e yükseltti. Tahminler, büyümeyi IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın "ılık yirmili yıllara" yol açacağı uyarısında bulunduğu cansız seviyelerden uzaklaştıramıyor.

ARA REKLAM ALANI

Bununla birlikte, revize edilen görünüm büyük ekonomiler arasındaki bazı kum kaymalarını yansıtmaktadır. ABD'nin 2024 büyüme tahmini, beklenenden daha yavaş seyreden ilk çeyrek tüketimini yansıtacak şekilde 0,1 puan düşürülerek  percent2,6'ya çekilmiştir. Fon'un 2025 ABD büyüme tahmini, soğuyan işgücü piyasası ve sıkı para politikasına tepki olarak ılımlı harcamalardan kaynaklanan bir yavaşlama ile  percent1,9 olarak değiştirilmedi.

IMF baş ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas rapora eşlik eden bir blog yazısında "Büyük gelişmiş ekonomilerde büyüme, çıktı açıkları kapandıkça daha uyumlu hale geliyor" dedi ve ABD'nin artan soğuma işaretleri gösterdiğini ekledi. Aynı zamanda Avrupa da toparlanmaya hazırlanıyor.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.