Dolar 34,0713
Euro 38,0672
Altın 2.832,60
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

Madımak Katliamında hayatını kaybedenler Esenyurt’ta anıldı

Madımak Katliamında hayatını kaybedenler Esenyurt’ta anıldı
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 13:13
21

Esenyurt Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. 

Konuşmasında Sivas Katliamında hayatını kaybedenlerin yüreklerde yaşayacağının vurgusunu yapan Başkan Özer, “Sorumluluk müdahale etmeyi gerekir ama müdahale etmek riskli bir iştir ve bedeli ağırdır. İşte aydın olmanın önemi burada devreye girer. Aydın olmak; gerekirse risk yüklenmek pahasına müdahale etmeyi,  aydınlık yarınlar için kendini feda etmeyi göze almaktır. Sivas'ta yanan insanlar; kendi kişisel çıkarları için orada değil, çocuklarımız daha güzel, daha aydınlık bir ülkede yaşasınlar diye ordalardı. Bu ülkeye aydınlık mutlaka hakim olacaktır ve o insanların ruhu ancak o zaman şad olacaktır. ”

ARA REKLAM ALANI

Yaşamında bu güne kadar hep mazlumların yanında yer aldığını açıklayan Ahmet Özer, şunları aktardı:

“Kıymetli konukla, insan yaşadıkları ile meydana gelir. Mucizevi doğum ile ihtişamlı ölüm arasındaki yaşam aslında sıradan bir tekrardan ibarettir. Fakat bundan anılası bir ömür çıkarırsanız işte o zaman her şey değişir. Herkesin mücadeleye devam etmesi gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Sivas Katliamında hayatını kaybeden canlarımızı büyük bir hasretle, saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Çocuklarımızın daha aydınlık bir Türkiye’de yaşamasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.