Dolar 45,7382
Euro 53,0654
Altın 6.633,71
BİST 13.830,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 25°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Karadeniz’de yasa dışı avcılığa geçit yok! 500 kilogram kalkan ele geçirildi

Karadeniz’de yasa dışı avcılığa geçit yok! 500 kilogram kalkan ele geçirildi
22 Mayıs 2026 17:45
29
A+
A-

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Karadeniz’de yapılan denetimlerde yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen iki balıkçı gemisine işlem uygulandığını ve yaklaşık 500 kilogram kalkan balığına el konulduğunu açıkladı.

SAMSUN (İGFA) – Karadeniz’de Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından yürütülen ortak denetimlerde, daha önce de benzer ihlalleri bulunan 21 ve 15 metre uzunluğundaki iki balıkçı gemisinde yasa dışı kalkan avcılığı tespit edildi.

TONLARCA EKİPMAN VE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan kontrollerde; yaklaşık 500 kilogram kalkan balığı, 3 bin 350 metre uzatma ağı, 4 trol kapısı, 2 trol ağı mülkiyetin kamuya geçirilmesi amacıyla el konulan malzemeler arasında yer aldı.

İhlalde bulunan iki gemiye toplam yaklaşık 1,9 milyon TL idari para cezası uygulanırken, gemilerin ruhsat tezkerelerinin de geçici süreyle geri alındığı bildirildi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, deniz ekosisteminin ve su ürünleri kaynaklarının korunması için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.

Bu arada balıkçılara yönelik yapılan uyarıda, can ve mal güvenliğini riske atan bölgelerden ve yasa dışı avcılık faaliyetlerinden uzak durulması gerektiği hatırlatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.