Başkan Aktaş: ”100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz”
Başkan Aktaş, asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin herkesin yüreğine kor gibi düştüğünü ve acıların hala taze olduğunu anlatarak, depremin özellikle Bursa gibi aktif fay hatları üzerine kurulu şehirler için tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirtti.
Bu gerçeğin başta yerel yönetimler olmak üzere herkese ciddi sorumluluklar yüklediğini dile getiren Başkan Aktaş, 6 Şubat depremleri öncesinde TÜBİTAK ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA ile birlikte ortak projeler yürüttükleri hatırlattı.
Kentsel dönüşüme öncelik vermenin doğru bir karar olduğunu bir kez daha gördüklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Kentsel dönüşüm çalışmalarını konut alanları, tarihi alanlar, imalat ve sanayi alanları ve kamusal alan ve yapılar olmak üzere 4 konu başlığında ele alıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Bursa’da yer alan yaklaşık 530 bin yapı ve bir milyon bağımsız bölüm konuttan dönüşüm önceliği bulunan alanlarda çalışmalarımızı başlattık. 14 farklı dönüşüm projemizle 2025 yılı sonuna kadar 11 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız.” dedi.
Çalışmaların ana eksenini ‘2050 Çevre Düzeni Planı’nın oluşturacağını, akademik katkılar, ortak akıl ve mutabakatla planı kent anayasası olarak yürürlüğe alacaklarını anlatan Başkan Aktaş, JICA, alanında uzman akademisyenlerden oluşan bilim kurulumuz ve akademik odalarla birlikte çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Bursa’nın bütünündeki öncelikli alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Başkan Aktaş, “Yeni dönemde daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli şehir Bursa’yı inşa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz. Bu dönüşümle sadece yapıları sağlamlaştırıp vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almakla kalmayıp, şehir içindeki arterleri birbiriyle buluşturacak, yeni yollar açacak, yeşil alan ve donatı alanlarıyla şehir kalitesini üst düzeye taşıyacağız.” diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı