Dolar 45,5341
Euro 53,1621
Altın 6.761,34
BİST 14.644,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 23°C
Az Bulutlu
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Bursa Yenişehir’e yeni meydan ve tarihi çeşme geliyor

Bursa Yenişehir’e yeni meydan ve tarihi çeşme geliyor
9 Ekim 2025 16:30
67
A+
A-

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçeye bir meydan bir de çeşme kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

BURSA (İGFA) – Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, Zafer Meydanı’nda yer kaplayan çevre esnafının ve vatandaşların şikayetlerine konu olan şadırvanın söküm işini tamamladıklarını duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Ercan Özel, “Balibey (Çarşı) Camii’nin önünde bulunan ve yıllardır çevre esnaflarımız ve vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan şadırvanı, hemşehrilerimizden gelen yoğun talepler sonrasında kaldırdık. Böylelikle Zafer Meydanını özgün yapısına uygun biçimde halkımızın hizmetine sunarak, şehrimize yeni bir meydan daha kazandırmış oluyoruz” dedi.

TARİHİ YOĞURTÇU ÇEŞMESİ TEKRAR YAPILACAK

Her hizmeti ortak akıl çerçevesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ercan Özel, Tarihi Yoğurtçu Çeşmesi’nin de yeniden Yenişehir’e kazandırılacağını müjdeledi. Uzun süredir konu hakkında çevre esnafı ve bölge halkından talep geldiğine vurgu yapan Başkan Özel, “Geçmişimize sahip çıkmak, sadece tarihi yapıları korumakla değil, onları tekrar yaşatmakla olur. Yoğurtçu Çeşmesi’ni yeniden inşa ederek, hemşehrilerimize tarihle iç içe bir yaşam alanı sunacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.